Krimi

2023.09.16. 12:19

Borzalmas véletlen volt: csak nézelődni álltak meg a börgöndi repülőtragédia súlyos sérültjei

Az édesapa saját testével védte kisfiát a pusztító lángok elől.

MW

Fotó: Fehér Gábor

A négyfős család nem a börgöndi repülőnapra indult, szerencsétlen véletlennek köszönhető csak, hogy megálltak megnézni a később melléjük zuhant repülő bemutatóját - a gyerekek látták meg a repülőt, és kérték, hogy nézzék meg a bemutatót.

A múlt hétvégi szerencsétlenségben két tapasztalt pilóta, Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád gépe zuhant le a börgöndi reptérnél. Egy karádi, négyfős család autója mellett csapódtak a földbe, a berobbanó üzemanyag hatalmas tűzgömbbé változtatta a mezőt és a rajta parkoló autót.

Rózsavölgyi Vilmos búcsúrepülése volt a tragikusan végződött bemutató
Fotó: Fehér Gábor

A tűz egy pillanat alatt nyelte el a kocsit is, amiben az édesanya, Andrea és kislánya tartózkodott. Az édesanya, a kislány és az édesapa is súlyos égési sérüléseket szenvedett. A 8 éves kislány állapota péntekre már javult, stabillá vált, az édesapa csütörtökön tért magához.

A kisfiú és édesapja, Iván kiszállt az autóból, a mezőn állva nézték a T-28 Trojan látványos repülését. A hirtelen felcsapó lángnyelvek elől 

Iván saját testével védte kisfia életét, a pici édesapja hősies lélekjelenlétének köszönhetően úszta meg sértetlenül a tragédiát. 

A család nem a légiparádéra érkezett, hanem épp vidékről mentek haza Karádra, amikor a gyerekek észrevették a levegőben a repülőt. Az ő unszolásukra álltak meg a szülők a mező szélén, és ezért történhetett meg, hogy nem a nézőknek fenntartott biztonsági zónában álltak.

Az apával beszéltem, a család részére szervezett gyűjtésbe beleegyezett, de más információt nem adhatok 

– mondta el a Borsnak Karád polgármestere, Schádl Szilárd. 

Hogy a település lakóit hogyan érintették  történtek, kiderül a Bors cikkéből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában