Krimi

2023.11.30. 12:21

Epilepsziás rohamot kapott az ítélethirdetés után a kemecsei rém megvakított áldozata

Életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék Gy. Attilát. A férfit nem találták bűnösnek a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében.

MW

Fotó: Gazdag Mihály

A szon.hu cikke szerint a megyei főügyészség korábban azt indítványozta, hogy a Nyíregyházi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó emberölés kísérletében mondja ki bűnösnek az erőszakos, többszörös visszaeső 

Gy. Attilát és ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádlott kirendelt védője, dr. Orosz László úgy vélte, a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt kell elítélni.  

Ahogy korábban mi is megírtuk, a vádlott és a sértett 2020-ban ismerkedtek meg. Több évig voltak együtt, de többször szakítottak. 

Tavaly februárban is egy szakítás után kereste fel a sértettet, Lakatos Gabriellát a férfi, hogy kibéküljön vele.

Kemecsén találkoztak, a beszélgetés azonban vitába torkollott, a férfi egy idő után erőszakossá vált, a nőt egy üres telekre vonszolta. A nő hiába ellenkezett, többször is megharapta a férfi ujját és segítségért is kiabált, ám nem tudta megakadályozni, hogy a férfi puszta kézzel kinyomja mindkét szemgolyóját, majd elmeneküljön.

A nő a fájdalomtól elájult, és csak amiatt maradt életben, hogy hamar kórházba vitték, azonban mindkét szemére megvakult.

A cikk szerint a februári előkészítő ülésen a férfi azt mondta, „részben bűnös”: a testi sértést elismerte, de azt nem, hogy meg akarta ölni Gabriellát. 

A szon.hu azt írja, az ítélet kihirdetése után Lakatos Gabriella és testvére zokogni, majd kiabálni kezdtek, és elhagyták a tárgyalótermet. 

Kifelé menet a nő dr. Bartha Andrea törvényszéki bírónak azt kiabálta: "Maga is megáll majd az ítélőbírója előtt". 

Ezután a folyosón rosszul lett, epilepsziás rohamot kapott, hozzátartozói siettek a segítségre, majd kivitték az épületből - írta a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában