Krimi

2024.03.15. 14:06

Ki a felelős? Hatalmas kuvaszok okoztak rémületet a békés lakótelepen

Két megtermett kutya - nyakörv és gazda nélkül - indult el sétálni Újbudán, a helyiek nagy ijedségére.

MW

A kuvasz kemény kutya, megfelelő nevelés hiányában kezelhetetlenné is válhat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A kiszökött kuvaszok hamar szemet szúrtak a helyieknek, beindult a riadólánc. Később kiderült, hogy a két kutya csaknem egy évvel ezelőtt is hasonló önsétáltatásba kezdett.

A két kiszökött ebről szóló figyelmeztető poszt szerdán jelent meg a Gazdagréti lakótelepen élőket tömörítő Facebook-csoportban: "A Tűzkő utca/Szentivánéj park környékén gazdátlanul és nyakörv nélkül kóborol a képen látható két kutya!" - írta egy gazdagréti lakos, aki fotót is feltett róluk.

A két kuvasz már tavaly ilyenkor is okozott gondot a helyieknek
Fotó: Olvasói / Forrás: Metropol

Az állatok a lakótelep forgalmas részén a Gazdagréti téren és környékén kóricáltak, ahol több játszótér, egy óvoda és számos üzlet található. A kuvaszok békésnek bizonyultak, majd egyszer csak egy bejegyzésben tudatta valaki, hogy az kutyák gazdája vélhetően olvasta a posztokat, autóval a helyszínre sietett, és hazavitte kiszökött állatokat - írja a Metropol.

Valaki egy tavaly március 15-i bejegyzésre emlékeztette a csoport tagjait, ami szintén két kiszökött kuvaszról szólt, olyan annyira, hogy az állatok azonosak, azaz a kutyáknak nem ez volt az első önálló akciója. Az is kiderült egy kommentből, hogy tavaly bizony nem a barátságosabb énjüket mutatták az ebek.

Sokszor sétálunk a környéken, még nem láttuk őket, de nagyon megijedtem. A mi kutyánkkal pórázon sétáltunk, már morogtak egymásra. Mi gyorsan visszafordultunk, de jöttek utánunk. Szerencsére mindig van a zsebemben kutyacsemege, azt szórtam szét, amíg keresgélték, mi egérutat nyertünk és hazaértünk. Nem volt kellemes élmény, és szerencsére gyerekek nem voltak most velem. Tudom, hogy előfordulhat, hogy a legnagyobb odafigyelésnél is kiszökhetnek, de ők ketten elég félelmetesek, pláne, ha kutyával vagyunk

- nyilatkozta a hölgy a tavalyi esetnél. 

Hungarian,Kuvasz,Dog,Breed,Puppy,In,The,Garden
Amíg pici, a kuvasz is nagyon aranyos, de hozzáértő gazdát kíván a felnevelése
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Tavaly és most is többen a kutyák tulajdonosának felelősségét firtatták, rámutatva, hogy az is kötelessége egy kutyagazdának, hogy gondoskodjon állatai ingatlanon belül tartásáról, azok ne veszélyeztessenek másokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában