Élsportolók figyelem!

2017.12.21. 07:28

Sportolói ösztöndíjprogramot indít a Budapesti Gazdasági Egyetem

Az egészségmegőrző és sportolói ösztöndíjprogramot a hallgatói sporttevékenység népszerűsítésére és az élsportolók felsőfokú képzésének előmozdítására az UVSE Vízilabda Sportegyesülettel közösen indítja a felsőoktatási intézmény.

Az együttműködés első fázisában a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) három élsportolónak biztosít ösztöndíjat az egyetemi képzés teljes időszakára.

Az UVSE lehetővé teszi, hogy a hallgatói jogviszonnyal rendelkező sportolói elindulhassanak az Egyetemi Vízilabda Bajnokságon, valamint vállalja, hogy BGE-UVSE néven egyetemi csapatot indít a Budapesti Vízilabda Szövetség (BVLSZ) senior férfi bajnokságában.

Az első ösztöndíjasok 2018 szeptemberében kezdhetik meg tanulmányaikat a Budapesti Gazdasági Egyetemen, a közös sportolói-hallgatói csapat pedig várhatóan a 2018/2019-es szezonban mutatkozik be.

A Budapesti Gazdasági Egyetemnek mintegy 16 000 hallgatója van a gazdálkodástudomány területén Budapesten és Zalaegerszegen. Oktatási portfóliójuk lefedi a gazdaságtudomány szinte valamennyi szakterületét.

Az UVSE Vízilabda Sportegyesület 2008 decemberében alakult, az UTE Vízilabda Utánpótlás Szakosztály működéséért felelős személyek, edzők, támogatók és szülők részvételével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!