bozsik-program

2018.11.30. 14:36

A futball szeretete a legfontosabb

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) legfontosabb célja az OTP Bank Bozsik-programmal továbbra is az, hogy az edzések és mérkőzések még nagyobb élményt jelentsenek a gyerekeknek.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta, Visegrádon osztották meg egymással tapasztalataikat az ország minden megyéjéből érkező koordinátorok.

„A nagyjából hetven fő részvételével megtartott konferencia egyik fő szempontja az volt, hogy, a hatékonyság, tehetséggondozás mellett, még jobb élménnyé tegyék a gyermekek számára a program eseményeit, ezzel segítve a fejlődésüket” – fogalmazott Sipos Jenő.

Hangsúlyozta, az iskolákban, óvodákban futballozó gyerekek száma idén több mint hétezerrel nőtt, immár 113 750 gyermeknek rendeznek rendszeresen foglalkozásokat a tanintézményekben. Az egyesületekben pallérozódó gyerekek A, B, illetve C szintű tornákon mérik össze tudásukat a Bozsik-programban, így a saját szintjüknek megfelelő ellenfelekkel játszhatnak mérkőzéseket. Sipos Jenő kiemelte, az MLSZ nem bajnokságokat, hanem fesztiválokat szervez a gyerekeknek, hiszen a program legfontosabb célja a labdarúgás megszerettetése.

„Egyesületi szinten, ami a klubokban foglalkoztatott gyerekeket érinti, 1160 sportszervezet csatlakozott a Bozsik-programhoz és hozzávetőleg 68 ezer játékos vesz részt az edzéseken, köztük egyre több lány is” – mondta Sipos Jenő.

Az MLSZ szóvivője hozzátette, a programban résztvevő 5-14 éves gyereknek minimum heti két edzést tartanak, melyeknek száma korcsoportonként növekedhet. Az intézményekben ezeket pedagógusok vezénylik, akik egy 30 órás (illetve óvodapedagógusoknak 16 órás) továbbképzésen ismerkedtek meg az MLSZ és a Magyar Diáksport Szövetség által közösen összeállított futball-tantervvel. Az iskolai és óvodai foglalkozásokon a játék, a mozgás örömének átadása a pedagógusok feladata.

A Visegrádon tartott értekezleten az MLSZ szakmai bizottságának elnöke, Nyilasi Tibor és a bizottsági tag Gellei Imre, illetve a szövetség grassroots igazgatója, Kovács Szilveszter is részt vett.

Ezek is érdekelhetik