Bemutató / Galériával

2022.08.06. 19:55

Drónok lepték el az eget a szolnoki RepTárban

Számtalan különleges repülőeszközt mutattak be a látogatóknak.

Mészáros Géza

Fotó: Kiss János

A lehető legideálisabb helyszínt választották a szervezők tavaly, amikor hagyományteremtő szándékkal a szolnoki RepTár-ban rendezték meg az első Drone Day elnevezésű programot. Az idei esemény is óriási érdeklődés mellett zajlott szombaton.

Míg a RepTár épületében kellemes és komfortos hőmérsékletben jöttek-mentek a kíváncsiskodók a számos, egykoron repülni is tudó légi eszköz között, a repülőmúzeum parkjában rekkenő hőség uralkodott. Ennek ellenére látványos esemény fogadta ott a nagyérdeműt. A kiállított gépek helyett ezúttal a távolról irányított, pilóta és személyzet nélküli repülő járművek voltak a középpontban.

A nap a látogatók előtt felsorakozó különböző repülő, lebegő eszközök között megtartott szakmai tárlatvezetéssel vette kezdetét. Ezt követően bemutatók vonzották az ég felé a kíváncsi tekinteteket.

Felváltva emelkedtek a levegőbe a gázturbinás sugárhajtóműves, a két- és félméteres fesztávolságú, ezúttal párásító vízzel feltöltött, hatvanöt kilós mezőgazdasági drónok, továbbá a hadászati, a rendészeti és a terrorelhárítással célú szerkezetek is.

Merthogy napjainkban a drónokat nem csupán panorámafotózásra, hanem különböző szakfeladatok ellátására fejlesztik a tervezők.

S hogy nem csupán a felnőttek játékszere e pilóta nélküli légi jármű, bizonyítja, hogy gyermekek sokasága jelentkezett a „tiny drones”-ra, a drónszimulátor-versenyre, a valóságos, illetve virtuális légiirányításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!