KI MIT TUD-ON IS INDULT

2018.04.15. 10:29

Ha csak teheti, dalra fakad a nótás kedvű kengyeli nyugdíjas

Na, jön már a dalos!” – mondják mosolyogva a kengyeliek, amikor meglátják az utcán Molnár Pétert. Nem véletlenül. A nyugdíjas férfi, ha csak teheti, mindenütt dalra fakad.

Molnár-Révész Erika

Molnár Péter erős versenyben, harminchat nevező között a második helyezést érte el

Forrás: Beküldött fotó

– Szegény apám is ilyen nótás kedvű volt, és én is! Mindig dudorászom, ha csinálok valamit, és természetesen, amikor társaságban vagyunk.

– Harminc évig hivatásos vadász voltam, ott is, amikor kimentünk és közeledtünk valahol Kétpó vagy Tiszatenyő mellett, már messziről mondták: „Péter bácsi itt van! mert hallották a hangomat”...– meséli nevetve. Tizenöt évvel ezelőtt lépett be a kengyeli Őszirózsa Nyugdíjas Klubba, melynek öt évig a vezetője is volt.

– Megszerettem a közös nótázást nagyon. Ha hív minket a többi nyugdíjasklub különböző rendezvényekre, mi minden alkalommal elmegyünk. Ilyenkor pedig együtt énekelünk, jól érezzük magunkat – mondja.

Molnár Péter kedvenc nótája a Van egy ház a Tisza parton. Ez volt az egyik dal, amellyel nemrég indult az I. Tavaszváró megyei Ki mit tud?-on, Rákóczifalván. A versenyt az Együtt Egymásért Rákóczi Klub rendezte.

– A van egy ház a Tisza parton mellett a Maros menti fenyves erdők című nótát is elénekeltem, és a második helyezést értem el. Az első egy tiszaföldvári versenyző, Krasznai Tünde lett – meséli Péter bácsi, akinek még Esztergomból is gratuláltak a szép eredményhez.

Molnár Péter erős versenyben, harminchat nevező között a második helyezést érte el
Forrás: Beküldött fotó

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub oszlopos tagja saját bevallása szerint néha még kic­sit izgul egy-egy fellépés előtt, de ha lesz rá mód, legköze­lebb is megméreti magát.

Most van egy újabb kedvenc nótája, amit először énekel majd, a Te vagy nékem az az asszony kezdetű.

– Az éneklés nagyon jó dolog! Derűt, erőt, egészséget és a barátokkal való kellemes időtöltést jelenti számomra. Mert mindjárt másabb a hangulat, ha egy kicsit dudorászik az ember… – vallja az életvidám kengyeli nyugdíjas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!