A KONTINENS LEGJOBB MŰKÖRMÖSE

2018.12.13. 11:30

Európa-bajnok lett a kunszenti lány

Gondolták volna, hogy még műkörömépítésből is rendeznek Európa-bajnokságot? Az idei versenyt Budapesten tartották november végén, melynek egyik bajnoka a kunszentmártoni Molnár Diána lett.

Joó Zsuzsa

Molnár Diána (balra) és modellje, Lakatos Kata jól és eredményesen tudnak együtt dolgozni

Forrás: Beküldött fotó

– A hétre? Nem tudok időpontot adni. A jövő hétre és későbbre se, sajnálom – válaszolja Molnár Diána, amikor csak úgy kíváncsiságból rákérdezek, mikor tudnék bekerülni egy Európa-bajnok műkörmös „szalonjába”.

Azt mondja, már jó ideje nem fogad új vendéget, a régieknek is két hónappal érkezés előtt kell időpontot foglalnia, annyian állnak sorban. Ezt jelenti, ha valaki csodálatosan dolgozik.

Márpedig Dia munkájában nincsen (vagy alig) van hiba, így gondolta ezt a zsűri is a november végi, budapesti szakmai Európa-bajnokságon. A kunszenti ifjú hölgy a siletto (hegyes köröm) műkörömépítés profi díszítő-építő kategória győztese lett.

Mielőtt azt hinnénk, hogy Dia egy hatalmas, fényes fővárosi szalon tulajdonosa vagy alkalmazottja, gyorsan eláruljuk: a fiatal, ámde annál tehetségesebb hölgy egy kunszenti családi ház apró helyiségében alkot. Méghozzá csodákat!

Fotó: Beküldött fotó

Dia négy éve tanulta meg a műkörmös szakmát, pontosabban tanulja, mert azóta is folyamatosan képzi magát. Tanfolyamról tanfolyamra jár, hogy tökéletesítse tudását.

– Nem egyszerű ám megépíteni egy műkörmöt! Ahhoz, hogy meseszép díszítést vigyek fel rá, ahhoz tökéletes alap kell – állítja Dia, elárulva, az extrém körmök festése számára a legizgalmasabb feladat, ott igazán szabadjára engedheti a fantáziáját. – A vendégek általában fix elképzeléssel jönnek, ott nem élhetem ki magam. De a modellemen bátran kísérletezhetek, semmi pénzért le nem cserélném másra! – hangoztatja. És azt is, hogy milyen nehéz találni egy szó szerint „jó kezű” modellt.

– Az ideális kéz ujjai ápoltak, hosszúkásak, keskenyek és egyenesek, a körömágy hossza pedig éppen tíz milliméter. Az sem hátrány, ha egy hullámhosszon vagyok a modellemmel, hiszen órákig kell együtt lennünk, összezárva – sorolja a szempontokat Dia, aki már több versenyen is bizonyított a vendégéből lett modelljével. Először kezdőként, ma már profiként.

Molnár Diána (balra) és modellje, Lakatos Kata jól és eredményesen tudnak együtt dolgozni
Fotó: Beküldött fotó

– Az Európa-bajnokságot egy gyönyörű hotelben rendezték meg. Egy hosszú asztalnál dolgoztunk. Francia körmöt kellett készítenem, öt centiméter hosszút. Témát nem adtak meg, arányokat viszont igen, ez alapján kellett megépítenem a körmöt. Hozzá egy ékszert is alkotnom kellett. Én egy gyűrűt és egy karkötőt készítettem porcelánból, csiszológéppel, fúrógéppel. Furcsa, ugye? Erre ugyanannyi pontot lehetett kapni, mint magára a körömre – magyarázza a bajnok, aki megsúgja, izgatottan, remegve várt az eredményhirdetésre.

Dia végül mindenkit maga mögé utasított, megszerezve ezzel élete első, de remélhetően nem utolsó Európa-bajnoki címét.

Elismerő oklevelet is kapott

A kunszenti lány legközelebb Londonban, a szakmai olimpián szeretné megméretni magát, szó szerint ország-világ előtt. Az ifjú hölgy kitartására és sikereire nemrégen Kunszentmárton is felfigyelt. Wenner-Várkonyi Attila polgármester a napokban elismerő oklevéllel köszönte meg Molnár Diánának, hogy öregbítette a város hírnevét.

Molnár Dia a díjjal
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!