Hirdetés

2020.03.31. 00:00

Most igazán érdemes kenyérsütő gépet vásárolni!

A kenyérsütő gépnek köszönhetően friss és egészséges kenyeret készíthetünk anélkül, hogy a járványidőszakban ki kellene tennünk a lábunkat a lakásból. A gép persze jól jön majd később is, emiatt igazán jó befektetés lehet egy ilyen készülék vásárlása.

Az otthoni kenyérsütés ajánlott mindazoknak, akik tudatos táplálkozásra törekszenek; ha mi magunk készítjük a kenyeret, biztosan tudni fogjuk, mi került az alapanyagok közé. Nem kell aggódnunk az esetleges adalékanyagok és az allergének miatt, ha mi magunk választjuk meg a hozzávalókat. Ráadásul egy kenyérsütő gépnek köszönhetően mindig friss kenyeret készíthetünk; már a sütést követően odafigyelhetünk a tárolásra, így biztosan nem fog kiszáradni. Sőt, ezek a készülékek nagyszerűen használhatók akár dagasztásra és kelesztésre is. Egyes gépekkel akár süteményeket és különböző kalácsokat is készíthetünk.

Milyen gépet válasszunk?

Ha már meggyőződtünk arról, hogy a kenyérsütő jó szolgálatot tesz és nekünk is szükségünk van egy ilyen gépre, már csak azt kell eldöntenünk, hogy milyet válasszunk, illetve milyen szempontokat tartsunk szem előtt. Érdemes elmondani, hogy nem létezik egyértelmű ajánlás és szabályrendszer, ami alapján kiválaszthatnánk a legjobb készüléket, hiszen az egyéni igények egészen különbözők lehetnek.

Általánosságban elmondható, hogy a kenyérsütő gépek hasznosságát és használhatóságát elsősorban a sütőkosár mérete határozza meg. Minél több kenyeret fogyaszt a család, annál nagyobbat érdemes választani, de léteznek olyan készülékek is, amelyek három különböző méret elkészítését teszik lehetővé.

A legtöbb készülék magasabb oldalú téglaalakú kenyér készítésére alkalmas, de egyes gyártók már előálltak olyan megoldásokkal is, amelyek a klasszikus vekniformát állítják elő. Kérdés persze, hogy szükségünk van-e egyáltalán ilyen „extrára”.

Ha kenyérsütő gépet választunk, vegyük számba, van-e különleges igényünk. Ilyen igények általában azoknál a családoknál merülnek fel, ahol valaki ételintoleranciával küzd; a magasabb felszereltségű készülékek gyakran rendelkeznek kifejezetten gluténmentes programmal.

Némi kreativitással és utánajárással rendkívül változatos ízeket csempészhetünk az asztalunkra. A kenyérsütő gépek lehetővé teszik, hogy mindig friss, egészséges és ízletes kenyér kerüljön az asztalunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!