Jászkunság

2020.06.14. 14:00

Fejlesztik a gyerekek készségeit az autós játékok

A kisfiúk hamar elkezdenek érdeklődni minden iránt, aminek kereke van – nem ritkán persze a lányok is.

Rimóczi Ágnes

A kisfiúkat minden vonzza, aminek kerekei vannak

Fotó: Rimóczi Ágnes

Az autók, motorok magukkal ragadják őket. Először nézegetik, majd tologatják azokat, de gyorsan eljön az idő, amikor már szerelik is a járműveket. Jól teszik! Az autószerelős játékok ugyanis nem csak jó mulatságnak bizonyulnak, de az apró, csippentő, fogó, forgató mozdulatok fejlesztik a logikát, a kézügyességet és a finommotorikus képességeket. Ezeknek a gyerkőc az iskolában, az íráskészségen keresztül veszi majd hasznát.

Számos egyéb autós játék van, melyekkel játszva tanulhatnak a gyerekek, szülői segítséggel az alapkészségek is kiválóan fejleszthetőek. Megtanulhatják például a kisebb és nagyobb fogalmát, ha nagyság szerint sorba rendezik az autókat. Könnyebben tanulhatják a színeket, ha eszerint csoportosítják a járgányokat. De el lehet játszani különböző szituációkat is. Így például az egyik autóban egy „rossz fiú” ül, a másikban pedig a rendőr.

Ezekkel a játékokkal az életre is „taníthatjuk” csemetéinket. Persze a szerepjáték akkor a legvalóságközelibb, ha saját járművön közlekedik a gyerek. A lábbal hajtós járművekkel, kismotorokkal már a kis totyogók is „száguldhatnak”, mígnem aztán jöhet az első kerékpár.

A kisfiúkat minden vonzza, aminek kerekei vannak
Fotó: Rimóczi Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!