szponzorált tartalom

2020.08.07. 14:19

Átadtak több új gyorsforgalmi útszakaszt

Örülhetnek az autósok, 2020 júliusában több új gyorsforgalmi útszakaszt is átadtak, így július 20-án az M25-ös autóút teljes szakaszát, ami az M3-as és Eger között közvetlen gyorsforgalmi kapcsolatot jelent.

Mindig ellenőrzik az autópálya használat jogosultságát.

Fontos tudni, hogy ezt az új 14,5 kilométeres szakasz a korábbi 4 km-es szakaszhoz kapcsolódik, és 2021. január 21-éig díjmentesen használhatják a személyautók, motorok és autóbuszok. Azaz, nem kell erre az útszakaszra autópálya matricát vásárolni még az év végéig, míg a fizetős szakaszokat az útdíj térkép segítségével tekinthetjük át.

Az útdíj térkép megmutatja, fizetős vagy díjmentes úton juthatunk el Egerbe

Bővült az M4-es is

Szintén még júliusban átadtak egy újabb, 17,6 km-es szakaszt az M4-es gyorsforgalmi úton, elkészült a Cegléd és Abony közötti rész. Ez azt is jelenti, hogy az M0-ás körgyűrűtől Abonyig, azaz a teljes Pest megyei összeköttetés megvalósult és használhatják is az autósok 62 km hosszan.

A NÚSZ Zrt. információi alapján tudható, hogy az „e-matrica rendszerbe tartozó gépjárművek – személyautók, motorok, autóbuszok – az M4-es gyorsforgalmi utat jelenleg a Liszt Ferenc 2 repülőtérre vezető úti csomópont, illetve az Üllői (Gyömrői) csomópont között (valamint Hajdú-Bihar megyében az M35–M4 elválási csomópont és a Berettyóújfalui csomópont között) díjfizetés ellenében, Üllőtől Abonyig viszont díjfizetés nélkül használhatják.”

Mindig ellenőrzik az autópálya használat jogosultságát.

További fizetős utak

A magyarországi autópályák használata néhány kivételtől eltekintve díjköteles, azaz fizetni kell az út használatáért. Ezt a díjat autópálya matrica formájában fizetjük meg, amit elektronikusan, online és SMS-ben vagy a benzinkúton is megvásárolhatunk, még mielőtt felhajtunk egy fizetős szakaszra. A fizetős útszakaszokról térképen is tájékozódhatunk, de megyénként is külön rákereshetünk a díjfizetős utakra.

A jogosultságokat a NÚSZ Zrt. ellenőrzi telepített kamerákkal, mobil díjellenőrző egységekkel vagy mobil megállításos egységekkel. Amennyiben olyan gépjárművet találnak, amely az úthasználat közben nem rendelkezik matricával, vagy az érvénytelen, akkor pótdíjat, bírságot fog kiszabni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!