beleszerettek

2021.08.11. 07:00

Új életet kezdtek a faluban, maguk újítják fel a berekfürdői házat

Eltérő életutakat jártak be, mielőtt egymásra találtak volna. A karcagi Szűcs Judit és a szajoli Kovács Zsolt Berekfürdőben kezdett új, immáron közös életet.

Daróczi Erzsébet

Szűcs Judit és Kovács Zsolt azonnal beleszerettek a faluba

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Csodálatos a falu, szerintem minden itt élőnek és ide látogatónak megmelengeti a lelkét. Ez a házikó hívogatott bennünket, boldogan csinosítjuk ki – lelkendezett Judit.

– Mindent magunk csinálunk – vette át a szót Zsolt. – Próbálunk olyan anyagokat beszerezni, melyekkel korhűvé tehetjük a házat. Rengeteg időnket felemészti a felújítás, de minden percét élvezzük.

Szűcs Judit a karcagi Szent-annai Sámuel Református Középiskola tanára, igazgatóhelyettese, aki számára a házfelújítás jelenti a kiszakadást a hétköznapokból. Kovács Zsolt pedig agrármérnök, aki Tiszatenyő és Törökszentmiklós környékén gazdálkodik.

– Szeretnénk, ha a karácsonyt már itt tölthetnénk – vetette közbe Zsolt.

Szűcs Judit és Kovács Zsolt azonnal beleszerettek a faluba
Fotó: Daróczi Erzsébet

Amikor megvásárolták az ingatlant, a helyiek azzal fogadták őket: „ugye, nem fogják lebontani”. A megnyugtató választ a berekiek ajándékokkal hálálták meg, sok korhű tárgyat kaptak már tőlük.

– A kisebbik lányom azt mondta: „anya, ez te vagy!”. Neki nem újdonság, hogy ilyen lelkületű házat kerestem, és próbálom széppé varázsolni – mondta Judit, akinek két lánya és egy fia, míg Zsoltnak három fia van előző kapcsolatából.

– Sokat túráztunk a fiaimmal Erdélyben, ahol faházban laktunk, így nem áll távol tőlük ez a fajta életvitel. Mindhárman voltak már Berekfürdőn, és azt mondták, szeretnének itt nyaralni a barátaikkal. Ha elkészülünk, mind a hat gyermeket várjuk majd közös szalonnasütésre – tekintett a jövőbe Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!