Puskás Zsuzsanna

2021.09.24. 11:28

Testépítőként is bizonyít a benzinkutas karcagi édesanya

A karcagi Puskás Zsuzsanna pörgős életet él. Benzinkúton dolgozik, mellette édesanyaként is naponta bizonyít. Amikor életmódváltása után testépítésbe kezdett, családja biztatta, támogatta. A törökszentmiklósi Urbán Zia edző látva kitartását és eredményeit, biztatta, induljon el egy testépítő versenyen. Meg is nyerte a siófoki Scitec Muscle Beach bikiniverseny fitnesz kategóriáját, októ­berben pedig már újabb megmérettetésre készül.

Daróczi Erzsébet

Puskás Zsuzsanna már meg is nyerte első versenyét testépítőként

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Harmincnyolc évesen nem gondoltam, hogy versenyezzek, de Zia biztatott, így megpróbáltam – kezdte történetét a karcagi édesanya. – Megmondom őszintén, amikor megláttam a sok a fiatal hölgyet, kezdtem kicsit aggódni, hogy vajon milyen helyezést fogok köztük elérni. A fizikumukat látva azonban megnyugodtam, hiszen ezen a versenyen nem a kigyúrt alkat, hanem a nőiesebb formák domináltak, de fontos volt, hogy az egész test kidolgozottan legyen szép, szálkás izomzattal – sorolta Zsuzsanna, akit első díjjal jutalmazott a siófoki zsűri.

Puskás Zsuzsanna már meg is nyerte első versenyét testépítőként
Fotó: Daróczi Erzsébet

Pár nap pihenő után versenydiétával és edzésekkel készül az októberi budapesti versenyére, ahol édesanya kategóriában indul. Karcagon heti háromszor-négyszer edz egy kis csoporttal, ahol édesanyák, lányok mozognak együtt, illetve heti háromszor átjár Törökszentmiklósra, ahol Urbán Ziával készül.

Zsuzsannára lánya is büszke, egyelőre azonban még nem lép édesanyja nyomdokaiba.

– Tizenhárom éves, most kezdte a nyolcadik osztályt a református iskolában, és nagyon büszke rám. Volt, amikor eljött velem, és végignézte az edzést, a végén azt mondta, neki is van ehhez kedve, így középiskolásként majd ő is foglalkozik testépítéssel. Addig azonban arra kértem, tanuljon, és tantárgyi versenyeken mérettesse meg magát – árulta el a testépítő hölgy.

– Én iskolásként ezt nem tettem, nekem a siófoki volt az első komolyabb próbatételem. Nehéz is volt, például a show része, amikor nagyon szépen, kecsesen kellett mozogni, ugyanakkor feszíteni kellett az izomzatot, és mindeközben mosolyogni. Úgy kellett végigmenni a színpadon, mint egy őzike egy tizenkét centis magas sarkúban. Ez nagy kihívás volt, hiszen „sportcipős” vagyok, így felkészülés közben volt egy-két vicces jelenet, mire beleszoktam a speciális cipőbe. Az októberi versenyemen már erre is figyelnem kell, ott árgus szemekkel figyelik, hogy milyen a mozgáskoordináció, mennyire magabiztos az ember, amikor felmegy a színpadra, és mennyire tudja bemutatni a gyakorlatokat, az alappózokat – sorolta a következő hetek feladatait Puskás Zsuzsanna.

A testépítő édesanya civilben egy helyi benzinkúton dolgozik műszakvezetőként.

– Egy kicsit férfiasabb munka, de szeretem ezt a miliőt, a jövés-menést. Egyébként sem vagyok „otthon ülős”, nem ülök le a tévé elé chipsszel. Szeretem a munkám pörgős, pattogós részét, de a magánéletben és a versenyzésben is ugyanilyen pörgős vagyok. Remélem, sikerülni fog a következő megmérettetésem is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!