Tündérszépek 2022

2022.02.17. 06:30

Így fiatalítja meg a bőrödet a szőlő

A szőlő minden része valóságos csodaszer! Illatos bogyója, magja, olaja, sőt, még a belőle készült bor is képes visszafordítani az idő kerekét. Tanuljunk meg néhány trükköt, és próbáljuk ki otthon a szépségszalonok kényeztetését. Tippek, nem csak a Tündérszépekre készülő hölgyeknek!

szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Bőrfeszesítő szőlőpakolás

Néhány szem szőlőt törjünk össze egy mozsárban, vagy ha ilyenünk nincs, egy villa is megteszi. Adjunk hozzá néhány csepp citromlevet, illetve 1-2 kanál zabkorpát, hogy kenhető masszát kapjunk. A pépet melegítsük fel egy kicsit, hogy a hatóanyagok gyorsabban felszívódjanak a bőrben. A pakolást kenhetjük arcra, dekoltázsra és gyakorlatilag bárhová, ahol feszesíteni, ránctalanítani szeretnénk a bőrünket. 20-30 perc után langyos vízzel mosakodjunk meg.

Már 1936-ban a világhírű Nobel-díjas tudós, Dr. Szent-Györgyi Albert is kijelentette, hogy a szőlőmag tartalmazza az egyik legtöbb természetes antioxidánst. Azóta pedig egyértelműen bebizonyosodott, hogy ez az anyag képes gátolni a gyulladásos folyamatokat, így a daganatok kialakulását is. De a szív oxigénhiányos állapotának megelőzésében is óriási szerepet játszik. Kiváló hatással van a vérkeringésre, és erősíti az immunrendszert. Érdemes napi egy-egy kiskanállal fogyasztani belőle.

+ 1 ötlet

Pattanás ellen borecet

A borból készült ecet remekül tisztít és fertőtlenít. Segíthet a pattanások leszárításában, a zsíros bőr kezelésében, de még a rovarcsípések okozta duzzanatok gyógyításánál is. Elmulasztja a viszketést, és hűsítő érzést hagy maga után - olvashatjuk a dietaesfitnesz.hu oldalán.

Szépségversenyünkre jelentkezni a tunderszepek.hu oldalon lehet, mely igen egyszerű. Nincs más dolgod, mint kitölteni az űrlapot, és mellé csatolni egy egész alakos ruhás, bikinis, illetve portréfotót, és máris indulhat a verseny a megtisztelő címért és értékes nyereményeinkért.

Légy Te a Tündérszépek 2022 nyertese! Jelentkezz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!