Szoljon podcast

2023.06.19. 17:20

Fejes Lőrinc: varázslatos világot tár elénk a fél évszázados Tisza-tó

Ötven évvel ezelőtt adták át a Kiskörei Vízlépcsőt, ezt tekintik a Tisza-tó születésének. A jeles alkalomból számos programmal készül a Közép-Tisza Vidéki Vízügyi Igazgatóság, de a környező települések is. Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnöke a Tisza-tó varázslatos világáról mesélt a Szoljon.hu podcast adásában.

Daróczi Dorottya

Vendégünk: Fejes Lőrinc

Fejes Lőrinc elmondta, a Tisza-tó nem csak hazánk, hanem egész Európa párját ritkító, gyönyörű természeti értéke, ami nagyon sok fajta igényt kielégít, hiszen a Tisza-tónál lényegében mindenki megtalálja a számára legkedvesebb kikapcsolódási lehetőséget. A szakaszmérnök a Tisza-tóban például a vadregényességét, a szeszélyességét és a titokzatosságát szereti legjobban.

Azt is megkérdeztük tőle, miként változott az elmúlt fél évszázadban a Tisza-tó, milyen programokkal és kikapcsolódási lehetőségekkel várják a látogatókat, emellett pár érdekességre is fény derül, melyet nem biztos, hogy sokan tudnak e természeti csodáról. Fejes Lőrinccel, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei szakaszmérnökével Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!