Szoljon podcast

2023.09.04. 16:30

Nagykovácsi Zsolt: A viharvadászok tapasztalatai segíthetnek előrejelezni egy extrém időjárási eseményt

Nincs olyan nap, hogy ne láthatnánk, hallhatnánk, olvashatnánk tájfunról, tornádóról, rövid idő alatt leeső óriási mennyiségű csapadékról, pusztító erejű szélviharról, tragédiát okozó sárlavináról, földcsuszamlásról szóló híreket. Az időjárás egyre kiszámíthatatlanabbá válik, úgy tűnik, mindinkább fel kell készülnünk a korábban elképzelhetetlennek tűnt extrém jelenségekre.

Turcsányi János

Nagykovácsi Zsolt

Forrás: Szoljon.hu

A viharvadászok világszerte figyelemmel kísérik és megpróbálják rögzíteni ezeket az eseményeket. Megfigyeléseik nagy segítséget nyújthatnak a meteorológiai előrejelzések pontosabbá válásához.

Szolnokon és környékén is többen igyekeznek megfigyelni és dokumentálni a viharos égi jelenségeket. Köztük van Nagykovácsi Zsolt viharvadász, akit korábbi beszélgetésük folytatására invitált a szoljon.hu podcastjének stúdiójába Turcsányi János. A beszélgetésből az is kiderül, mi a különbség a zápor és a zivatar között, mi okozza a lidércfényt és mi is az a tindál jelenség.

A Podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!