Sikerek

2023.12.14. 10:30

Száz év relikviái idézik a mezőtúri sportéletet – galériával

Régi fényképekkel, tárgyakkal, dokumentumokkal idézték fel a Mezőtúri Atlétikai Football Club Spartacus Sportegyesület száz évét. Az összegyűjtött relikviákból – melyek egy részét lakosok bocsátották rendelkezésre – a közelmúltban nyílt kiállítás a Városi Oktatási Centrumban.

Rimóczi Ágnes

A jubileumi kiállítás nyitódarabja egy krosszautó, melyet az oktatási centrum egyik munkatársa mutatott meg

Fotó: Mészáros János

Ne merüljenek feledésbe a város sportolóinak sikerei, akkor se, ha épp egy évszázaddal ezelőtt történtek. Ez volt a fő gondolat, melyet szem előtt tartottak a MAFC fennállásának századik évfordulójára rendezett eseménysorozat szervezői. Jubileumi ünnepséggel és egy rendkívüli kiállítás megnyitásával tisztelgett a város a település legnagyobb sportegyesületének születésnapján a közelmúltban. 

A városháza dísztermében megtartott ünnepség keretében a jelenlévők visszaemlékeztek az egyesület legfontosabb mérföldköveire, a legnagyobb sikerekre. A rendezvény végén a MAFC vezetősége emléklapokat adott át sikeres sportolóknak, sportvezetőknek, támogatóknak. Az ünnepséget a városhoz kötődő jeles sportolók videóüzenetei színesítették.

– Az idő próbáját kiállta, köszönhetően a szakosztályok lelkes edzőinek, a résztvevő fiataloknak és a mentoráló idősebb sportszerető támogatóknak, az egyesület ma is virágzik – hangzott el a szervezetet méltatva az eseményen.

A száz évet a szavakon túl képekben, tárgyakban is felidézték. A Mezőtúri Atlétikai Football Club Spartacus Sportegyesület és a Mezőtúr Város Sportjáért Alapítvány szervezésében egy különleges tárlat nyílt a volt főiskola épületében, amelynek célja, hogy felidézze és bemutassa az elmúlt 100 év sportsikereit és annak kiemelkedő alakjait, eredményeit. A kiállított sportrelikviák, tárgyak, fényképek, dokumentumok egy részét a mezőtúri lakosok biztosították, ami azt bizonyítja, hogy a városban élők szívükön viselik és kötődnek a száz éves sportegyesülethez. A tárlatmegnyitón Szűcs Dániel polgármester kiemelte, hogy látva az összegyűlt emlékeket, terveik között szerepel egy állandó sportkiállítás megvalósítása is. 

– Célunk továbbra is az, hogy a múltat ismerve és azt tisztelve, dolgozzunk tovább a jelenben azért, hogy a jövőben is szép sikereket érjünk el – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!