A kevesebb néha több – vallja a szolnoki kozmetikus

2024.02.27. 08:58

Sminktrükkök: a Tündérszépek jelentkezőinek kozmetikus tippjeivel segítünk - videóval

A smink egy eszköz a szépítésre, növeli az önbizalmat és erősíti a nőiesség érzését. Veres Virág szolnoki kozmetikus a Tündérszépek szépségverseny jelentkezőit avatta be a bőrápolás rejtelmeibe. Arra is adott tippeket, milyen sminkben érkezzenek a hölgyek a hamarosan kezdődő fotózásra.

Pakainé Pusztai Nóra

– A jó smink alapja a tökéletes bőrkép – vallja Veres Virág, szolnoki kozmetikus. A szakember a Tündérszépek 2024 szépségversenyre jelentkező hölgyeket látta el bőrápolási tanácsokkal.

Veres Virág, Tündérszépek, smink, sminktippek
Veres Virág szolnoki kozmetikus sminktippekkel látta el a Tündérszépek jelentkezőit 
Forrás: Beküldött fotó

– Nagyon fontosnak tartom a kozmetikai kezeléseken túl az otthoni bőrápolást, bőrtípusnak megfelelően. Egy jól összeállított arcápolási rutin csodákra képes – emelte ki. 

Fontos a bőrápolási rutin 

A szép bőr titka nagyon sok mindenen múlhat, ezért érdemes napi rutint kialakítani, amihez hozzátartozik az egészséges életmód követése, hiszen kívül-belül célszerű ápolni bőrünket.

A folyadék bevitel, a vitaminok egyaránt hozzájárulnak bőrünk egészségéhez, szépségéhez.

– Ha valamilyen alkalomra készülünk érdemes előtte való napokban arcmaszkot használni, ami értékes hatóanyagokkal tölti fel a bőrt, így a smink is ragyogóbb lesz – tanácsolta a Tündérszépek fotózására érkező lányoknak.

Hozzátette: sajnos vannak a bőrünknek is rossz napjai, hányszor fordult elő, hogy amikor a legszebbek szerettünk volna lenni, előkerült egy nagyobb gyulladás az arcunk területén?! 

Veres Virág, Tündérszépek, smink, sminktippek
A kevesebb néha több – vallja a szolnoki kozmetikus
Forrás: Beküldött fotó

– A cél érdekében minden helyzetet meg kell oldanunk, ezért a bőr hibáit tompítanunk kell.

Ilyenkor jöhetnek az előkészületeknél, a jól bevált gyulladáscsökkentő hatású készítmények – hangsúlyozta.

A sminkelés alapszabályai

–  Smink előtt mindenképp tisztítsuk le a bőrt, használjunk nappali krémet, illetve szemkörnyékápolót. Akár nappali, akár alkalmi sminket készítünk a legfontosabb, hogy a bőrszínhez passzoló alapozót, korrektort válasszuk ki – sorolta.

A smink célja az arc előnyös vonásainak kiemelése, szépséghibák korrigálása, elfedése, lényege a harmónia.

– Mindenképp olyan sminket készítsünk, mely tükrözi a személyiségünket, hiszen ilyenkor érezhetjük szépnek, magabiztosnak magunkat. A színek kiválasztásánál figyelembe kell venni, a szem, a haj és a ruha árnyalatát hiszen, így tökéletes összhangot érhetünk el. Ha egy tanácsom lehetne a szépségversenyre jelentkezők számára, azt mondanám:

Ne feledjétek, a kevesebb néha több!

– foglalta össze véleményét.

Fotózáskor egy minőségi alapozót érdemes választani, az arc kontúrozása, a szem kiemelése, egy ízléses tusvonallal szuper eredményre vezet.

– Előnyben részesíthető ilyenkor egy csillogó szájfény vagy egy nude színű rúzs használata.

A szépségversenyen kiszámíthatatlan lehet, hogy mikor kerülnek sorra a versenyzők, így a tartósság érdekében, hogy a smink ne sérüljön, egy fixálóval zárnám a folyamatot – magyarázta.

+1 tuti tipp a fotózáshoz

– Ha az összképnél harmonizál a smink, a frizura és a ruha, biztosan állíthatom, lenyűgözitek a zsűrit – üzent Veres Virág a Tündérszépek jelentkezőinek.

Kiegészítette:

merjetek magabiztosak lenni, hiszen egy kis odafigyeléssel minden nő gyönyörű!

Még nem késő jelentkezni!

Három hete érkeznek a jelentkezések a Tündérszépek 2024 szépségversenyre, de még most sem késő kitölteni az adatlapot és bekerülni Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legszebb lányai közé. Nincs más teendő, mint ellátogatni a Tündérszépek.hu oldalra.


A jelentkezők hasonlóan jó hangulatú fotózásra készülhetnek, a részletekről hamarosan tájékoztatjuk a hölgyeket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!