Közösségi élmény

2024.04.10. 09:30

Ínycsiklandó disznótoros káposzta rotyogott a bográcsokban a jánoshidai fesztiválon

Titkos receptek alapján, szeretettel fűszerezve készültek a káposztás finomságok.

Illés Anita

Titkos receptek alapján, szeretettel fűszerezve készültek a káposztás finomságok

Fotó: Pesti József

Vidám hangulat, közösségi élmény és gasztronómiai hagyományok. Ez jellemezte a II. Hidai Disznótoros Fesztivált és Káposztafőző Versenyt, amelyet az Együtt Egymásért, Jánoshidáért Egyesület az összetartozás jegyében rendezett meg szombaton a Szabadidőparkban. 

Jó ebédhez szólt a nóta a Jászsági Cigányzenekar, Bárkányi Adrienn és Sztruhala József nótaénekes közreműködésével
Fotó: Pesti József

Már reggel hét órakor nagy volt a sürgés-forgás a rendezvény helyszínén, ahol a fogópálinka elfogyasztása után Eszes Zsolt, Eszes István és Sápi László böllérek vezetésével látvány disznóvágás kezdődött. Az egyes munkafolyamatokba bárki bekapcsolódhatott és természetesen a hagyományos disznótoros ételekből is jutott mindenkinek. 

A káposztafőző versenyen összesen tizenöt csapat indult. Családok, baráti társaságok és helyi közösségek finomabbnál finomabb ételekkel igyekeztek elkápráztatni a zsűrit. Miközben az üstökben, bográcsokban rotyogtak az ínycsiklandó káposztás ételek, a jó hangulatról Vígh Zoltán gondoskodott. - Az összetartozásról szól ez a nap. Örülünk, hogy megtelt élettel a Szabadidőpark. Sokan összegyűltünk, hogy megmutassuk, milyenek vagyunk mi jánoshidaiak: összetartóak, jókedvűek, szeretjük a finom ételeket és jó pálinkákat. De a legfontosabb, hogy tűzbe tesszük egymásért a kezünket – a szervezőcsapat nevében ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a résztvevőket Mészáros Máté. Az eseményen részt vett Pócs János országgyűlési képviselő is, aki beszédében szintén a helyi közösség összefogásának erejét hangsúlyozta. Délben, a disznótoros ebédhez nóta szólt a Jászsági Cigányzenekar, Bárkányi Adrienn és Sztruhala József nótaénekesek előadásában. A remek ízek mellett a nap folyamán többek között kispályás focimérkőzés, kötélhúzó verseny, légvár és arcfestés várta a látogatókat. 

Az esti órákban Bo Viktor és Nótár Mary lépett színpadra, majd retro discoval folytatódott a fergeteges buli. 

A káposztafőző verseny eredményei: 

1. helyezett: Hidai vadak

2. helyezett: Kökény Róbert és csapata

3. helyezett: Örök Ifjak Nyugdíjasklub 

 


 

 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!