Egészségnap

2024.05.25. 19:55

Katus Attilával mozdult egész Zagyvarékas – galériával és videóval

Megmozdultak a zagyvarékasiak. Szombaton egész napos rendezvényt tartottak az egészséges életmód jegyében. A programok sorában Katus Attila is megtornáztatta a vállalkozó kedvű és mozogni vágyó rékasiakat.

Rimóczi Ágnes

„Mozdulj Zagyvarékas!” címmel invitálták egész napos programra az érdeklődőket a településen. A városba érve azt láthattuk, hogy megfogadták a tanácsot, hiszen sokan füvet vágtak a házak előtt, mások járdát sepregettek és még többen kerékpárral jöttek-mentek a rékasi főúton. A rendezvény helyszínén, a Kisszögben is hasonlóan mozgalmas kép fogadta az oda érkezőt.

edzés, Katus Attila
A nap fénypontja a Katus Attilával való közös edzés volt
Fotó: Mészáros János

A legfrissebbek már reggel futásnak eredtek, az esemény első mozzanatként ugyanis megrendezték az I. Legeza Mihály emlékfutást. A felkészültebb résztvevők tizenkettő-, hat- és három kilométeren, a kisebbek pedig nyolcszáz- és négyszáz méteren mutathatták meg ügyességüket.

Délután is volt alkalom a mozgásra. Volt tánccal fűszerezett torna az időseknek, Nagy-Bana Zsanett, az Egészségfejlesztési Iroda mentálhigiénés specialistája jóvoltából. Később szó esett a kismamák mozgásáról, sportolásáról is. 

A nap fénypontjaként pedig megérkezett Katus Attila, a tréner alaposan megmozgatta a rékasiakat. Beszélt a mozgás fontosságáról is, példaként említve nagypapáját, aki kilencvenhét évesen is remek egészségnek örvend.

Ezt követően levezetésként szakértő vezetéssel ki lehetett próbálni a gerinctornát és különböző nyújtógyakorlatokat is. A nap folyamán hangtál-fürdőzhettek is az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!