Szoljon podcast

2024.05.12. 12:00

Önmagunk szeretetét is tanulni, gyakorolni kell, vallja Nagy-Bana Zsanett mentálhigiénés prevenció specialista

A legtöbben nehezen, esetleg szkeptikusan állunk a témához. Pedig önmagunk szeretete, a saját magunkkal való kapcsolat további kötődéseinket is jelentősen befolyásolhatja.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Talán elsőre úgy tűnhet, önmagunkat szeretni és elfogadni nem is olyan nehéz. Pedig a statisztikák azt mutatják, ez bizony komoly feladat és kihívás. Hívjuk önbizalomnak, önbecsülésnek, önértékelésnek, mind egy tőről fakad: abból az érzésvilágból, amivel saját magunkhoz viszonyulunk. 

Nagy-Bana Zsanett, podcast, beszélgetés
Nagy-Bana Zsanett azt is elárulja, mi kell az egészséges önbizalom, önszeretet kialakításához
Fotó: Daróczi Dorottya

De mégis, hogyan szeressük önmagunkat? Miért fontos egyáltalán erről beszélni? Mi az egészséges önbizalom? Mikor érezzük magunkat elégedettnek, értékesnek? Mik befolyásolják a pozitív önbecsülést?  Mi kell az egészséges önbizalomhoz, önbecsüléshez és önszeretethez, hogy boldogok lehessünk? Nagy-Bana Zsanett mentálhigiénés prevenció specialista egyebek mellett ezeket a kérdéseket igyekszik tisztázni. A témában Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő kérdezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában