Krause Kupa

2024.05.22. 13:32

Fizikumukat és szellemüket is megtornáztathatták a szolnoki kadétok – galériával, videóval

Szolnokon a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban szerdán első alkalommal rendezték meg a Krause Kupa elnevezésű honvédelmi kadét sportversenyt. Az eseményen a Honvéd Kadét Program (HKP) 22 partnerintézményének négyfős csapatai nyolc állomáson mérték össze erejüket, bátorságukat, illetve szellemi tudásukat.

Mészáros Géza

Apró technikai malőrrel kezdődött a rendezvény, noha az elöljárók hangját hangosítás nélkül is érthette mindenki. A néma hangszóróból sikertelenül várt Himnuszt viszont el is énekelhették volna a haza szolgálatába szegődni vágyó résztvevők.

Honvéd,kadétverseny,sport,
A kadétok nyolc állomáson mérhették össze fizikai és szellemi képességeiket
Fotó: Mészáros Géza

Köszöntőjében Kovács Imre ezredes, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred parancsnoka kifejtette, hogy az első kadét sportverseny célja, hogy a HKP-ben résztvevő fiatalok fizikálisan, lelkileg és szellemileg is felkészüljenek az előttük álló feladatokra.

Az életben azért vannak akadályok, hogy leküzdjük őket. 

– Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Szolnoki Honvéd Kollégium által közösen megszervezett verseny egy fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megméretés, amelynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem – lelkesítette a csapatokat az ezredes.

Mádi Lajos István alezredes, a Szolnoki Honvéd Kollégium igazgatóhelyettese is a kitartásra bátorította a fiatalokat, akik egyébként láthatóan nem „újoncként” álltak a startvonal mögé, hiszen az elmúlt évek, hónapok alaposan felkészítették őket a kihívásokra.

A kadétok nyolc állomáson mérhették össze fizikai és szellemi képességeiket. 

A mátrix-futás során ellenőrzőpontokat kellett keresnie a csapatoknak, majd egy egészségügyi totóval kellett megbirkózniuk, hogy ezek után elsősegély-nyújtási feladatot oldjanak meg. A lézeres váltófutáson a célzási technikájukat tökéletesítették, a figyelés, tájékozódás és távbecslés versenyszámban az eszüket vették elő, majd kézigránátot hajítottak, végül a fegyveres váltófutással zárták a feladatok sorát a kadétok. 

A legjobbak okleveleket vehettek át, de „kiskatonaként” a csapattársaktól és az ellenfelektől érkező bajtársi vállveregetésekre voltak a legbüszkébbek…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!