Turizmus

2023.03.07. 13:30

Több vendég üdült idén a Jászkunságban

Az országos átlagnál jobban nőtt a januári vendégéjszakák száma az egy évvel ezelőttihez képest a vármegyei kereskedelmi szálláshelyeken.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több éjszakát töltöttek a vendégek idén januárban a hazai szálláshelyeken, mint múlt év első hónapjában.

Januárban a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) országosan 570 ezer vendég 1,4 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt 18 százalékkal emelkedett 2022 januárjához viszonyítva.

Vármegyénkben idén januárban 20 222 vendégéjszakát regisztráltak, szemben az előző év januári 15 014 vendégéjszakával szemben, ami az országos átlagnál erősebb, 34,7 százalékos növekedést jelent.

Külföldi vendégek ez év első hónapjában 2 847 éjszakát szálltak meg nálunk, ami jelentős – 93,7 százalékos – megugrás az egy évvel korábbihoz képest, amikor mindössze 1 470 volt a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma vármegyénk kereskedelmi szálláshelyein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!