Családtámogatási ellátás

2023.05.09. 10:00

Folyamatos az igény a lakáscélú állami támogatások iránt a Jászkunságban

Idén eddig több mint száz család nyújtott be jelzáloghitel-tartozáscsökkenés iránti kérelmet Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében. Gázárkedvezményt jóval többen igényeltek.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A családok anyagi biztonságát a családtámogatási ellátásokon túl a lakáscélú állami támogatások is növelik. Ahogy arról a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal hírportálunkat tájékoztatta: vármegyénkben jelzáloghitel-tartozáscsökkentés iránt idén eddig több mint 100 család nyújtott be kérelmet második, harmadik gyermekük, illetve további gyermek születése esetén. Gázárkedvezményt közel 2700 család igényelt.

– A kormányhivatal Családtámogatási és Rehabilitációs Főosztálya az igénylők részére idén eddig közel 150 millió forint vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatást állapított meg, amely a kérelmezők lakáshiteléből került jóváírásra. A második gyermeket vállaló családok egymillió forinttal mérsékelhetik jelzáloghitel-tartozásukat, míg a harmadik gyermeknél négymillió forint a hitelelengedés összege, minden további gyermeknél pedig további 1-1 millió forinttal csökkenthetik jelzáloghitel-tartozásukat a családok – részletezte a hivatal.

A növekvő gáz- és energiaárak mellett hatalmas segítséget jelentett a három vagy több gyermeket nevelő családok számára a nagycsaládosokat megillető földgáz árkedvezmény. 

– Ezzel havi szinten több tízezer forintot takaríthatnak meg a családok. A kedvező kormányzati intézkedés hatására vármegyénkben 2022 nyarát követően, napjainkig 2697 család jutott ily módon segítséghez – tették hozzá a kormányhivatal illetékesei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!