Turizmus

2023.05.12. 11:30

Kevesebb vendég érkezett a Jászkunságba, mint tavaly

Ez év februárhoz képest több napot szálltak meg nálunk a vendégek, de ez is kevesebb az egy évvel korábbihoz képest.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vendégéjszakák száma országosan 9 százalékkal csökkent 2022 márciusához viszonyítva. 2023 márciusában a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, közösségi szálláshelyeken) közel 1,7 millió vendégéjszakát töltöttek el a látogatók, míg egy évvel korábban az 1,8 milliót is meghaladta a vendégéjszakák száma.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében ez év márciusában 23 982 vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken a látogatók.

Idén januárban 20 222 vendégéjszakát töltöttek el vármegyénkben a turisták, ez a látogatottság februárra visszaesett (ez egyébként követte az országos tendenciát), a második hónapban ugyanis csak 19 805 vendégéjszakát regisztráltak.

Hiába a növekedés: az egy évvel ezelőttihez képest így is kevesebben fordultak meg szálláshelyeinken 2022 márciusában ugyanis 26 886 vendégéjszakát számláltak szűkebb régiónkban. Ez azt jelenti, hogy az egy esztendővel korábbihoz képest nálunk az országos átlagnál jobban, 10,8 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!