Jászladány

2024.05.28. 20:52

Mérföldkőnek számító fejlesztéseket adtak át a Szatmári cégcsoportnál

Farkas Sándor miniszterhelyettes az agrárium előtt álló új pályázati lehetőségekről is beszélt a rendezvényen.

Illés Anita

Több mint tízmilliárd forint értékű beruházások valósultak meg a Szatmári cégcsoportnál. A több projektből álló komplex fejlesztést kedden ünnepélyes keretek között adták át a cég jászladányi telephelyén. A rendezvényen köszöntőt mondott többek között ifj. Szatmári Zoltán, stratégiai vezető, tulajdonos, Pócs János országgyűlési képviselő, Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere és Farkas Sándor miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Farkas Sándor, fejlesztés
Farkas Sándor miniszterhelyettes az új agrártámogatásokról is beszélt a Szatmári cégcsoport rendezvényén
Forrás: Pócs János Facebook-oldala 

– Az új pályázatok forrásainak felhasználása révén 2900 milliárd forintból újulhat meg az agrárium. A támogatások célja, hogy 2030-ra a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar Európa élvonalába kerüljön – mondta az ünnepségen Farkas Sándor

A miniszterhelyettes kiemelte, hogy 2027-ig újabb összeg, 5376 milliárd forint áll rendelkezésre a Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv teljes forráskereteként. Ebből csaknem 2900 milliárd forintnyi forrás a vidékfejlesztés céljait szolgálja. A 600 milliárd forintos uniós vidékfejlesztési támogatást ugyanis a magyar kormány 2300 milliárd forinttal egészíti ki – tette hozzá. Kiemelte: a Szatmári Cégcsoport által megvalósított fejlesztések összértéke meghaladja a 10,5 milliárd forintot. A Jászságban több fontos beruházást is átadtak. 

A cégcsoporthoz tartozó Bobák-Farm Kft-nél például három új szarvasmarha istálló épült, csaknem 1000 új férőhellyel. Mérföldkő a vállalkozások életében a Jász-Föld Zrt. tejelő szarvasmarha telepének fejlesztése és a sertéstartás korszerűsítése, új terménytároló és szárító építése. A beruházásokhoz a Vidékfejlesztési Program forrásai is hozzájárultak – tájékoztatott az Agrárminisztérium közleménye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!