KÉT ÉV FELFÜGGESZTETT

2018.01.31. 17:25

Leköpte, meglökte és rugdosta az intézkedő rendőrt a tiszajenői férfi

A Szolnoki Törvényszék 2018. január 26-án meghozott ítéletével jogerősen lezárult egy harmincas éveiben járó férfi büntetőügye.

A vádlott 2016 decemberében a tiszajenői művelődési ház előtt meglökött, rugdosott, az egyenruhájánál fogva megragadott és leköpött egy intézkedő rendőrt. A bíróság a férfit jogerős ítéletében hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 4 évre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az eset 2016. december 10-én este fél nyolc körül a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Tiszajenőn történt. A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy a férfi a helyi művelődési ház előtt agresszíven viselkedik – derült ki a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztályának közleményéből.

A kiérkező rendőr a helyszínen előbb a bejelentőt próbálta meghallgatni, a vádlott azonban kiabálni kezdett a rendőri segítséget kérő férfival, ezért a rendőr kettejük közé állt.

A vádlott ekkor elvesztette a türelmét, és két kézzel a mellkasán meglökte a rendőrt, aki ettől hátratántorodott, majd amikor a rendőr meg akarta bilincselni, aktívan ellenállt, többször megrúgta, megragadta az egyenruháját és leköpte.

A férfit végül a helyszínen tartózkodó polgárőr segítségével sikerült megbilincselni, akit a vádlott szintén megpróbált megrúgni.

Az ügyben 2016. december 12-én emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig másnap 2016. december 13-án ítéletet hozott: a férfit hivatalos személy elleni erőszak és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása iránt jelentett be fellebbezést.

Az ügyben a napokban született jogerős ítélet. A Szolnoki Törvényszék 2018. január 26-án meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét a kiszabott büntetés tekintetében helybenhagyta.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában