LEZÁRT AKTA

2018.06.01. 18:44

Befejezték a nyomozást a 100 milliós sikkasztás ügyében

Egy budapesti vállalkozás vezetője egy másik cég által pályázati forrásból beszerzett informatikai eszközöket értékesített. A kár több, mint 100 millió forint. A rendőrség az ügyben befejezte a nyomozást.

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott egy budapesti vállalkozás feljelentése alapján.

A cég 2014. évben Szolnokon, pályázati erőforrásból valósított meg ipari beruházást, amelynek keretében az informatikai rendszer kiépítésére alvállalkozói szerződést kötött egy budapesti Kft.-vel. A megbízott a szerver konfigurációt beszerezte és telepítette, a megrendelő a számlákat pedig kifizette.

A kivitelező cég vezetője ennek ellenére a nagy értékű eszközöket 2016. március 11-én sajátjaként tovább értékesítette egy londoni székhelyű vállalkozás részére.

A szolnoki nyomozók Budapesten egy irodaházban megtalálták és lefoglalták a szervergépeket. A kirendelt igazságügyi informatikai szakértő megállapította, hogy a berendezések értéke a 100 millió forintot is meghaladta.

Fotó: police.hu

A rendőrök a lefoglalt tárgyakat a tulajdonos részére visszaadták. Az alvállalkozót, a 40 éves Sz. Péter József budapesti lakost sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában