Lopás

2018.06.19. 18:45

Értékes szatyrot lopott – gyorsan elfogta a rendőrség

A törökszentmiklósi rendőrök bíróság elé állítás céljából küldték meg a lezárt nyomozás iratait az ügyészségnek.

A sértett hozzátartozója személyesen tett bejelentés a helyi rendőrkapitányságon 2018. május 19-én egy lopásról. A férfi elmondta, hogy aznap egy családi rendezvényre béreltek ki egy törökszentmiklósi ingatlant.

Amíg a társaság az udvaron főzött, addig egy ismeretlen ellopta az épület folyosójáról egyikőjük szatyrát, amelyben pénztárca, személyes iratok, készpénz és két mobiltelefon is volt.

A törökszentmiklósi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül találtak is egy szemtanút, aki látta az idegent bemenni a házba. A rendőrök jó személyismeretének köszönhetően szinte perceken belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves tiszabői lakost.

Időközben egy helyi lakos értesítette a rendőrséget, mert egy ismeretlen a házának udvarára bedobott egy szatyrot, amelyben mobiltelefonok csörögtek. A rendőrök lefoglalták a csomagot, amelyben megtalálták a sértett tárcáját – amelyből a készpénz jelentős része hiányzott – és két mobiltelefonját. Az ellopott holmit még a bejelentés napján visszaadták tulajdonosának.

Fotó: police.hu

A rendőrök felkutatták és 2018. május 21-én délután törökszentmiklósi tartózkodási helyén elfogták M. Istvánt, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi elismerte tettét.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság az ügyben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelyet a napokban befejezett. A rendőrök a keletkezett iratokat bíróság elé állítás céljából az illetékes ügyészség részére megküldték – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik