Abony

2018.06.11. 16:25

Több gépkocsit is megpróbált feltörni Abonyban, lebukott

Huszonhét vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe az a férfi, akit a ceglédi rendőrök egy gépkocsifeltörés kísérletét követően fogtak el – értesítette honlapunkat András Tamás.

Czakó Nóra

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy lajosmizsei lakos ellen. A huszonhárom éves férfi még június 6-án délelőtt Abonyban több gépkocsit kísérelt meg feltörni. A kiérkező járőr azonban még a helyszínen elfogta.

A nyomozók megállapították, hogy a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy elfogásának napján, hajnalban egy nagykőrösi utcán leparkolt Mercedes típusú személyautót az utasterében talált indítókulcsot felhasználva ellopott.

A járművel később defektet kapott, így azt Abony külterületén – utasterében más, feltehetően bűncselekmény elkövetéséből származó tárgyakkal – hátrahagyta.

A ceglédi rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi összesen huszonhét vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével hozható összefüggésbe. Ezek jellemzően az elmúlt hónapokban Lajosmizsén, Kecskeméten, Abonyban és Nagykőrösön elkövetett gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények, kerékpárlopások és alkalmi lopások.

A rendőrök őrizetbe vették a férfit és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság múlt pénteken elrendelt.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában