KATASZTRÓFAVÉDELEM

2018.12.27. 13:47

Állatmentés, cigicsikk okozta tűz és kidőlt házfal adott munkát

Az elmúlt hat napban több mint húsz káreseményhez kellett vonulniuk a megye tűzoltóinak. A lakás- és kéménytüzek, közlekedési balesetek mellett szén-monoxid-mérgezés, illetve egy állatmentés is bekerült az eseménynaplóba – tudtuk meg Németh Ádámtól, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől.

Forrás: Katasztrófavédelem

Még pénteken érkezett lakossági bejelentés a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoporthoz, miszerint a település határában egy kutya szakadt bele a Zagyva jegébe, önerejéből nem tud a partra jutni. A csoport tagjai dugólétra és mentőkötél segítségével, sértetlenül szabadították ki a négylábút a jég fogságából.

Fotó: Katasztrófavédelem

Árokba csúszott egy személygépkocsi szombat reggel Jászberényben, az Ábránd utcában. Az autó forgalmi akadályt képzett. A város hivatásos tűzoltói húzták le az útról a járművet. Sérülés nem történt.

Fának ütközött egy kisteherautó vasárnap hajnalban a 34-es számú főúton, Tiszaigar külterületén. A sofőr beszorult a roncsba, onnan a tiszafüredi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki. Az autó vezetőjét a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Egy családi házból áramlott ki füst vasárnap délelőtt Tiszaszőlősön, a Kossuth Lajos utcában. Az esethez a tiszafüredi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megállapították, hogy a sparhelthez csatlakoztatott kémény bedőlt, emiatt pedig az égéstermék nem tudott rajta keresztül eltávozni. Az egység egy vízsugárral visszahűtötte a kéményt, a sparheltben lévő parázslást megszüntette és átszellőztette az ingatlant. A ház lakója nem sérült meg, őt egy önkormányzati lakásban helyezték el.

Egy melléképület mennyezete gyulladt meg vasárnap délután Tiszacsegén, a Víz utcában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésére az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a lángokat. Az egységek ezt követően utómunkálatokat végeztek. Személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-mérgezés történt hétfő délelőtt Törökszentmiklóson, a Vörösmarty utcában. A város önkormányzati tűzoltói műszerükkel kimutatták a gáz jelenlétét, ezért szellőztetést végeztek és elzárták a közműveket. Az ingatlanban három ember él, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi hétfő délután Szolnokon, a József Attila utcában. A baleset miatt a pózna tetejéről letört a világító test, illetve az oszlop megrepedt. A műszaki mentéshez a szolnoki hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik áramtalanították az autót, majd drótkötél segítségével levontatták az útról. A jármű utasai közül egy ember súlyos sérüléseket szenvedett.

Korom izzott egy családi ház kéményében hétfő délután Jászjákóhalmán, a Deák Ferenc utcában. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kéményt, majd az izzást puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével megszüntették. Az eset során senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött össze a 4-es számú főút szolnoki szakaszán kedd délelőtt. Az egyik jármű a szalagkorláton állt meg. A szolnoki hivatásos tűzoltók csörlő segítségével távolították el az autót a korlátról. A két személygépkocsiban összesen öten utaztak, senki sem sérült meg.

Beizzott egy családi ház kéménye kedd délután Mezőtúron, a XV. utcában. A város hivatásos tűzoltói puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó anyagokat a kémény belsejéből. Az eset során nem sérült meg senki és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Égett egy családi ház egyik helyisége kedd éjszaka Egyeken, a Deák Ferenc utcában. Mind kiderült, az egyik bent tartózkodó ember elaludt, miközben az ágyban dohányzott, és az égő csikk okozta a tüzet. A tiszafüredi hivatásos és az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, majd átszellőztették az épületet. A ház lakójának nem esett baja, a hozzátartozója viszont könnyű sérüléseket szenvedett. Az ingatlan tulajdonosát rokonoknál szállásolták el.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda reggel Törökszentmiklóson, a Hársfás utcában. A két autóban összesen négyen utaztak, de senki sem sérült meg. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták az úttestre kifolyt olajat és hűtőfolyadékot.

A szomszédos telekre dőlt egy melléképület egyik fala szerda délelőtt Szolnokon, a Virág utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az épületet, majd a tetőszerkezet megbontásával elhárították a további omlásveszélyt, végül pedig a területet kordonszalaggal lezárták. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy 100 négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete szerda délután Fegyverneken, a Damjanich János utcában. A lángok átterjedtek az épület két helyiségére is, valamint a mellette lévő, 80 négyzetméteres melléképületre, amely teljesen leégett. A tűz következtében három gázpalack felrobbant.

Fotó: Katasztrófavédelem

A helyszínre a szolnoki hivatásos, a törökszentmiklósi és a kunhegyesi önkormányzati tűzoltókat, illetve a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek három vízsugárral fékezték meg a lángokat, illetve megvédték a szomszédos ingatlanban található mezőgazdasági gépeket, amelyeket a tűz veszélyeztetett.

Lakosságvédelmi intézkedésre szükség volt, a ház tulajdonosa rokonoknál helyezkedett el. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában