TÖRÖKSZENTMIKLÓS/SZOLNOK

2018.12.27. 19:43

Országos fotópályázaton nyert a Szolnoki Törvényszék informatikusa

Nehéz ügy. Ez a címe annak a fotónak, mely nemrég első díjat nyert az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett, Fókuszban a bíróság elnevezésű fotópályázaton. A fotót Csirmaz Gábor, a Szolnoki Törvényszék informatikusa készítette. A miklósi fiatalember szabadidős fotósnak vallja magát, aki az élet különböző területein felbukkanó apró mozzanatokat várja...

Mészáros Géza

Csirmaz Gábor, a Szolnoki Törvényszék informatikusa a pályamunkája díjával.

Forrás: Beküldött fotó

Az OBH évente egyszer, immáron sorban az ötödik alkalommal hirdette meg a bírósági fotópályázatát, melynek célja kezdetektől a bíróságok újszerű látásmóddal történő, kreatív bemutatása. A pályázaton bárki, nem csupán bírósági dolgozók vehettek és vettek részt, akik idén négy kategóriában nyújtották be műveiket, melyeken a ­bírósági mindennapokat, épületeket és azok környezetét, valamint tárgyalótermi életképeket is megörökíthettek.

A felhívásra negyvenkilenc pályázótól összesen négyszázhetvenegy kép érkezett, melyek közül a dr. Handó ­Tünde, az OBH elnöke, dr. Németh Zoltán, a Budapest ­Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke, Molnár Zoltán fotóművész és Klenovics Róbert, az OBH Műszaki Főosztályának főosztályvezetője alkotta négytagú zsűri kategóriánként választotta ki a nyertes fotókat.

A fotópályázat online felületén legtöbb közönségszavazatot kapó pályázó különdíjban részesült, és a zsűri, az OBH elnöke és dr. Darák Péter, a Kúria elnöke is választott egy-egy különdíjast. „A bírósági munka, mindennapok a bíróságokon” kategóriában találták a törökszentmiklósi hobbifotós Nehéz ügy című alkotását a legjobbnak.

A képen egy tárgyalásra induló bíró látható a jegyzőkönyvvezetőjével, a Szolnoki Törvényszék épületének belső lépcsősorának tetején.

A nyertes alkotás, a Nehéz ügy című kép Csirmaz Gábortól.
Fotó: Beküldött fotó

– Nem túl régóta fotózom. Nem is tartom magamat „kiművelt” fotósnak, kizárólag kedvtelésből fényképezgetek – szólaltattuk meg elismerése kapcsán a Szolnoki Törvényszék negyvenhárom éves, törökszentmiklósi informatikusát.

– A fotózás nagyon időigényes elfoglaltság, s ha valaki tematikusan akar jó képeket készíteni, hosszadalmas feladatra vállalkozik. Én a szabadidőmben veszem elő a gépemet, s tulajdonképpen az élet minden területén található mozzanatokra rákattanok, ha a magam számára érdekesnek találom azokat.

– A szigorú adatvédelmi jogszabályok miatt a portrékat kerülöm. Van egy alsó-középkategóriás gépem, s inkább az objektív-parkomat fejlesztem, mert eleve a szakma technikai eszközei rettentően drágák – mutatott rá a hobbifotós.

Csirmaz Gábor, a Szolnoki Törvényszék informatikusa a pályamunkája díjával.
Fotó: Beküldött fotó

Csirmaz Gábor az elismerést Budapesten, az OBH épületében december 5-én tartott eredményhirdetésen dr. Handó Tündétől, az OBH elnökétől vette át, ahol a pályázaton nyertes fényképekből kiállítás is nyílt.

E tárlat jövő év tavaszán vándorútra indul, körbejárja az ország törvényszékeit, így várhatóan hamarosan a Jászkunságban is látható lesz Gábor nyertes fotója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában