szolnok

2019.02.15. 14:45

Durván megverték és kényszerítették zárkatársukat a szolnoki börtönben

A Szolnoki Járásbíróság napokban meghozott ítéletével összesen 14 év szabadságvesztésre ítélte azt a három elítéltet, akik az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a legváltozatosabb módon keserítették meg egyik zárkatársuk életét 2017 márciusában a szolnoki börtönben.

Úgy megverték, hogy eltört a bordája, elvették az ételét, arra kényszerítették, hogy a hátukat és a vállukat masszírozza, de volt köztük olyan is, aki arra, hogy térde ereszkedve játssza el, hogy kutya, ruhákat vegyen a szájába és vezényszavakkal utasítgatta.

Az ügyben 2018. július 2-án emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2019. február 8-án hozott elsőfokú ítéletet. Az ügy I. és II. rendű vádlottját súlyos testi sértés, kényszerítés és kifosztás bűntette miatt 6 év fegyházra és 6 év közügyektől eltiltásra, illetőleg 6 év börtönre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg harmadik társukat súlyos testi sértés és kényszerítés bűntette miatt 2 év börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

Az ítélet egyik vádlott vonatkozásában sem emelkedett jogerőre. Az ügyész az I. és II. rendű vádlottak terhére, a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg az érintettek és védőik enyhítésért fellebbeztek. A III. rendű vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ő vonatkozásában azonban az ügyész a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik – tudtuk meg a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában