SZOLNOK

2019.04.12. 09:27

Lopott furgonokkal bukott le a banda

A Szolnoki Törvényszéken kedden jogerősen lezárult annak a három férfinak a büntetőügye, akik négy, korábban ismeretlen személy által ellopott furgont rejtettek el azért, hogy azokat alkatrészeikre bontva értékesítsék. Tették ezt annak ellenére, hogy tudták, a járművek lopottak...

Mészáros Géza

A két német és két japán gyártmányú kisteherautót még 2014 telén lopták el ismeretlenek. Mindegyik jármű az utcán parkolt, három Budapesten, egy Szolnokon, a Rákóczi úton.

Végül hármat egy fel­sőpakonyi tanyán, egyet pedig az elsőrendű vádlott lakóhelyén találtak meg a hatóságok, akiket a tehergépkocsikban lévő műholdas nyomkövető vezetett nyomra.

[eavdert]

Első fokon a szolnoki bíróság a vádlottakat többrendbeli orgazdaság bűntette miatt két-két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosításáért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, sőt, nemrég jogerősen lezárult.

A törvényszék az április 9-én meghozott másodfokú ítéletében az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatta. A vádlottak cselekményét egy rendbeli folytatólagosan elkövetett orgazdaság bűntettének minősítette. Az ügyészi fellebbezésnek helyt adva, az ügy elsőrendű vádlottját, aki kitervelője és koordinálója is volt a bűncselekményeknek, az első fokon kiszabott két év felfüggesztett börtönbüntetés mellett további négyszázezer forint pénzbüntetésre is ítélte.

A neki csupán segítséget nyújtó másod- és harmadrendű vádlottak esetében azonban a fellebbezések eredményre vezettek: büntetésüket másfél-másfél év felfüggesztett börtönre enyhítette a törvényszék. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában