SZOLNOK

2019.04.17. 09:30

Nem akart börtönbe menni a férfi, ezért dulakodni kezdett a rendőrökkel

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a huszonéves férfinak a büntetőügye, aki az ellene irányuló akció során rendőrjárőröket sebesített meg – informálta hírportálunkat a Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya.

Mészáros Géza

A férfit korábban szabálysértés elkövetése miatt elzárással sújtotta a bíróság, ő azonban nem volt hajlandó önként bevonulni a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe.

A rendőrök ezért keresték fel szolnoki otthonában, 2016. október 11-én, kora délután. Előbb úgy tűnt, a férfi együttműködik a járőrökkel, majd hirtelen megpróbálta megütni az egyiküket, és menekülőre fogta.

A másik rendőr azonnal utána eredt, és még az ajtóban, a derekánál fogva megragadta, de a lendülettől mindketten kiestek az udvarra. Itt a két járőr próbálta megbilincselni, ami nem bizonyult egyszerű feladatnak, mert a férfi a kerítés egyik oszlopának támaszkodott, és onnan rúgta el magát, amitől ő és a két járőr is a földre esett.

Végül sikerült megbilincselni és a rendőrkapitányságra előállítani. A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az ügyben a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. február 6-án emelt vádat, a Szolnoki Járásbíróság pedig 2018. október 10-én hozott ítéletet. A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult. A törvényszék a napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában