SZOLNOK

2019.09.16. 19:00

Az utcán verte és rugdosta feleségét egy férfi Szolnokon

A Szolnoki Törvényszék napokban meghozott határozatával jogerősen lezárult annak a harmincas éveiben járó férfinak a büntetőügye, aki két éve, 2017 karácsonyának éjjelén, egyik kezében a gyermekét tartotta, míg a másikkal a feleségét bántalmazta Szolnok egyik utcájában.

Az eset 2017. december 25-én éjjel Szolnokon történt. Az ittas férfi először nem sokkal éjfél előtt a lakásukban emelt kezet a feleségére. Az asszony az utcára menekült, de a férfi követte, utolérte, és többször megütötte és megrúgta, amitől a hölgy a fagyos járdára esett. A férj azonban nem kegyelmezett, és többször belerúgott a földön fekvő feleségébe, majd megráncigálta a haját és elment. Az asszony nem mert hazamenni, ezért az egyik közeli ház lépcsőjére ült.

A férj éjfélkor, a kezében a hét éves gyermekükkel a keresésére indult. Mikor rátalált, felszólította, hogy menjen haza. Az asszony nemet mondott, amitől a férfi ismét dühbe gurult. Megint ütni, rugdosni kezdte a feleségét. A hajánál fogva ráncigálta, a szemeit nyomkodta, majd erősen ellökte, és a földön tovább rugdosta. Hirtelen elvesztette az egyensúlyát, és a hétéves gyermekével a kezében ráesett a feleségére, de még ezután is az asszony fejét ütlegelte. Végül felkelt, a karjába vette a gyermeket, és hazavitte, magára

hagyva feleségét, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, garázdaságot követ el, és vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Úgyszintén bűncselekmény a könnyű testi sértés is, amit a törvény

vétség miatt szintén két évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

Az ügyben 2018. március 10-én emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság pedig 2018. november 6-án hozott ítéletet. A büntetlen előéletű férfit garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 3 évre – felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött. A Szolnoki Törvényszék 2019. szeptember 12-én meghozott másodfokú döntésével az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában