Kék hírek

2019.10.07. 16:30

Két napon belül két busz is kigyulladt a megyében

Jellemzően gépjárművekkel kapcsolatos káresetek jelentettek munkát a hétvégén a megye tűzoltói számára.

Forrás: pixabay

Ezek többségükben közlekedési balesetek voltak, viszont két napon belül két buszban is tűz keletkezett, amely nem hétköznapi helyzet – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

Egy rosszul működő cserépkályha miatt jelzett be a szén-monoxid-érzékelő péntek délután Kunmadarason, egy Bethlen Gábor utcai családi házban. A karcagi hivatásos tűzoltók műszeres mérései megerősítették az érzékelő jelzésének valódiságát, ezért a kályhában lévő parazsat eltávolították. A házban lakó két ember otthonában maradhatott.

Árokba tolatott egy személygépkocsi péntek éjszaka az abádszalóki Széchenyi úton. A település önkormányzati tűzoltói áramtalanítás után drótkötéllel húzták ki a járművet, majd egy közeli parkolóba tolták azt.

Egy kisbusz és egy személyautó ütközött szombat hajnalban a jászjákóhalmai Fő úton. Az egyik autó kidöntött egy közvilágítási oszlopot, amely az úttesten feküdt. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók biztosították a helyszínt, majd kéziszerszámokkal és kézi erővel megszüntették a forgalmi akadályt.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat éjszaka Jászapáti külterületén, melynek következtében az egyik autó kigyulladt. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati, illetve a jászapáti önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, az égő gépkocsi tűzét pedig egy vízsugárral oltották el. A két autóban összesen hatan utaztak, a helyszínen a mentőszolgálat munkatársai is dolgoztak.

Két személyautó ütközött össze vasárnap hajnalban a 46-os számú főúton, Mezőtúr határában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a gépkocsikat, majd megtisztították az úttestet a törmelékektől. A két autóban összesen három ember utazott.

Gödörbe esett egy kutya vasárnap délután Tószegen, a Sport úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével mentették ki az állatot, akit átadtak a gazdájának.

Árokba hajtott egy furgon vasárnap délután Jászkiséren, a Bercsényi utcában. Az autó egy bodzafát is kitört. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók a fa kivágása után tudták áramtalanítani a gépkocsit.

Füst csapott fel egy menetrend szerint közlekedő autóbusz motorteréből vasárnap délután a kunszentmártoni buszpályaudvaron. A város hivatásos tűzoltói a felderítés során megállapították, hogy a katalizátor, illetve a benne lerakódott korom gyulladt be, az egység a tüzet egy vízsugárral eloltotta. Az eset idején a járművön utasok nem voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában