Elismerés

2020.01.31. 07:00

Hősiességéért kitüntettek egy jászalsószentgyörgyi tűzoltót

Január 29-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében rendezett ünnepségen, az első tiszti kinevezések mellett, átadták a Hősies helytállásért elismeréseket.

Katasztrófavédelem

Forrás: Szőke Péter/BM OKF

Az eseményen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ismerte el Jászalsószentgyörgy Község Tűzoltó Egyesületének gépjárművezetőjét, Csabai Tamást – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyelete.

Fotó: Szőke Péter/BM OKF

A 32-es számú főút Szolnok és Zagyvarékas közötti szakaszán két gépkocsi frontálisan ütközött 2019. november 29-én. A továbbképzésre tartó önkéntes tűzoltó ért elsőként a helyszínre. Azonnal megállt, értesítette a műveletirányítást, megkezdte a felderítést és folyamatosan tájékoztatta a megyei ügyeletet. Az egyik autó az árokban állt meg, a másik lesodródott az útról, a sérültek beszorultak a járművekbe.

Az útról lesodródott jármű jobb oldali ajtaját kifeszítve a sérültet kiemelte az autóból, és biztonságos távolságba helyezte, a másik autóban lévő sérülttel a mentőszolgálat kiérkezéséig folyamatosan kommunikált. A kiérkező mentő- és tűzoltóegységek munkájához továbbra is segítséget nyújtott.

A rendezvény zárásaként Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes a hősökhöz fordulva elismerte, hogy példaértékű az a tudatosság, amelynek birtokában jó időben a legjobb döntést hozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában