Baleset

2020.01.05. 09:35

Kerékpárost gázolt egy személyautó Kunszentmártonban

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szombaton egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

police.hu

Forrás: Police.hu

Szombaton a megye rendőrei két embert fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Egy kerékpáros nő szenvedett súlyos sérülést abban a közúti közlekedési balesetben, amely 2020. január 4-én 11 óra körül történt Kunszentmárton belterületén, a Kerületiház utca és a Kossuth Lajos út kereszteződésében. Egy kunszentmártoni férfi haladása során elsőbbségadási szándékkal lassított személygépkocsijával, azonban a csúszós úton az autó nem tudott megállni, és elütötte a kerékpárral közlekedő 74 éves nőt.

A rendőrség felhívja a gépkocsivezetők figyelmét, hogy közlekedésük során legyenek tekintettel a csúszós utakra, és a szokásosnál is jóval óvatosabban közlekedjenek, hiszen a téli időjárási körülmény más vezetéstechnikát követel meg a sofőröktől! A járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, és autójuk megcsúszását korrigálni tudják, ezért vezetéskor a stabil kormányzás érdekében fogják két kézzel a kormányt! A havas, jeges, nedves úton javasolt a nagyobb követési távolság tartása, amely a sebességtől függően akár a normál sebesség háromszorosa vagy ötszöröse is lehet, tekintve, hogy a tapadási tényező csökkenése miatt a féktávolság rendkívüli mértékben megnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában