Önkormányzati választás

2024.05.07. 11:30

Abony, Újszilvás, Kőröstetétlen: eddig csak a mostani polgármesterek jelentkeztek a posztért

Három dél-pesti településen egyelőre csak egy név van a polgármesterjelöltek listáján – ők épp a jelenlegi településvezetők.

Rózsa Róbert

Három dél-pesti település is van, ahol hétfőig csak egy név került a Nemzeti Választási Iroda 2024-es önkormányzati választási nyilvántartásába, mint polgármesterjelölt.

People vote in voting booth
Illusztrációfotó
Fotó: bizoo_n

Abonyban egyelőre csak Pető Zsoltot, a települést a Városunk Fejlődéséért Egyesület színeiben jelenleg is irányító polgármestert vették nyilvántartásba. Petőnek a legutóbbi, 2019-es voksoláson két ellenfele akadt, a kormánypártok színeiben induló Dévainé Kazinczy Sára, valamint a független Guti Tivadar. 

A kereszténydemokrata pártszövetség ezúttal a regnáló polgármester támogatja.

Eddig Kőröstetétlenen is egyedül a község mostani első emberének, a független Pásztor Rolandnak a neve szerepel a jelöltek közt a Választás.hu adatsora szerint. Ő 2023 januárjától vezeti a települést, az akkori időközi polgármester-választáson három vetélytársa (Persoly Aranka Brigitta, Farkas Mónika, Göncöl Ilona) akadt.

Újszilváson szintén nincs ellenfele egyelőre dr. Petrányi Csaba jelenlegi polgármesternek, de ez nem is annyira meglepő. Az Újszilvást 2002 óta vezető Petrányi Csaba ugyanis 2019-ben is egyedül indult a polgármesteri székért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában