Galériával

2020.02.05. 16:30

Gyerekek is voltak a széltépte törökszentmiklósi tornacsarnokban

Letépte a tornaterem tetejét szerdán kora délután – vagyis tanítási időben – a viharos erejű szél.

Munkatársainktól

Fotó: Mészáros János

Mint arról korábban rövidhírben beszámoltunk, a viharos szél teljes egészében leszakította, majd az épület mellett parkoló autókra dobta a törökszentmiklósi Székács Elemér Mezőgazdasági Szakközépiskola tornacsarnokának hatszáz négyzetméteres tetejét az erős szél.

– Egyelőre le van zárva minden, ezért nem tudunk a leszakított tető közelébe menni. A gyerekeket már evakuáltuk, senki nincs az iskola közelében – nyilatkozta nem sokkal az eset után hírportálunknak Budai Ferenc, az iskola igazgatója. Hozzátette, a tornaterem a tetővel együtt körülbelül öt éve épült, vagyis egészen új volt még.

– Egy széllökés, és szakadt minden...teljes egészében lefordította a tetőt. Ami a legfontosabb, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt, mivel a tornaterem melletti területen akkor éppen nem volt senki. Az anyagi kárról majd később tudunk beszámolni – tette hozzá az intézményvezető.

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a sportcsarnok közelében két autó parkolt, amelyek kis mértékben megsérültek. A járműveket a tűzoltók szabadították ki a leszakadt tetőszerkezet alól. Mint elmondta, körülbelül húsz gyerek tartózkodott a csarnokban az eset idején, de mindannyiukat ki tudták menekíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában