Káresemények

2020.02.11. 17:30

Rengeteg munkát adott a viharos szél megyénk tűzoltóinak

Megyénk több pontján is komoly károkat okozott a hétfő óta tomboló orkán erejű szél. A tűzoltóság nagy erőkkel dolgozik a károk helyreállításán.

Katasztrófavédelem

Forrás: Kunszentmárton HTP

Ez történt eddig a vihar miatt

2020. február 11. 13:19 – Kedden összesen huszonkilenc, erős széllel kapcsolatos riasztást kaptak a megye tűzoltói. A legtöbb bejelentés kidőlt fákról, leszakadó faágakról és megbontott tetőkről szólt. Csépán, a Béke utcában egy kidőlt fa oly mértékben megrongálta az egyik házat, hogy az lakhatatlanná vált – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyelete.

A hétfő reggeli órákban több száz házban okozott kisebb-nagyobb károkat a vihar – mondta Pintér Csaba Gábor, Csépa polgármestere, aki kifejtette, hogy főleg a tetőszerkezeteket rongálta meg a szél.

– Több fa rádőlt a villanyvezetékekre, és egy villanyoszlop is kidőlt. Egy ház, ami korábban is elég rossz állapotban volt teljesen lakhatatlanná vált. Egy fenyőfa rádőlt, ami életveszélyessé tette és bontásra ítélte az épületet. A lakója családjánál kapott szállást – részletezte.

Fotó: Beküldött fotó

A polgármester hozzátette, egy másik ingatlan feléről tépte le a tetőt a viharos erejű szél. A tulajdonosa az idősek otthonában kapott átmenetileg – a helyreállítás idejére – helyet. A katasztrófavédelem munkatársai több településről, egyebek mellett Szolnokról, Szarvasról, Kunszentmártonról, Szentesről és Kiskunfélegyházáról is érkeztek a faluba, hogy elhárítsák a veszélyeket.

Megdőlt akácfához vonulnak a tűzoltók Karcagon

13:41 – Megdőlt egy nagyméretű akácfa Karcagon, a Cserhát-telepen, amely elektromos vezetéket és lakóházat veszélyeztet. A város hivatásos tűzoltói dugólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntetik meg a veszélyt.

Frissítés: a tűzoltók a munkát 14:33-kor befejezték.

Fotó: Beküldött fotó

A Jászságot is elérték a károk

13:47 – Két bejelentés érkezett a Jászságból: a jászberényi Sármány utcában egy magas nyárfa letört ágai veszélyeztetik a környezetet; valamint Jászárokszálláson, az iskola tornacsarnokának bádoglemezét bontotta meg a szél. A helyszínekre a jászberényi hivatásos, illetve a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók vonulnak.

Frissítés: a jászberényi egység felszámolta a károkat, 13:55-kor elhagyta a helyszínt.

Frissítés: a jászárokszállási tűzoltók megszüntették a problémát és 14:06-kor bevonultak a laktanyába.

Befejeződött a munka a szolnoki Szigligeti utcában

14:06 – Befejeződtek a munkálatok a szolnoki Szigligeti utcában, ahol egy épület harmadik emeletének magasságában bontotta meg a vakolatot a szél. A szolnoki hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett, magasból mentő szer segítségével távolították el az instabil elemeket, illetve a közös képviselővel kordonszalaggal lezárták a területet.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Több fában tett kárt a szél Jászberényben

14:20 – Több fában tett kárt a heves szél Jászberényben. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra segítségével távolítják el a veszélyes ágakat. A kárfelszámolás idejére a Sármány, az Október 23-a és a József Attila utcát lezárják.

Veszélyes fát vágnak ki a tűzoltók Törökszentmiklóson

14:30 – Instabillá vált és a körülötte lévő talajt is mozgatja egy körülbelül tíz méter magas fenyőfa Törökszentmiklóson, a Batthyány úton. A helyi önkormányzati tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével avatkoznak be.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában