Szolnok

2020.04.22. 19:00

A bíróság elrendelte az autókat feltörő kőtelki férfi letartóztatását

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványára a Szolnoki Járásbíróság lopás bűntette és más bűncselekmények miatt 2020. április 22-én elrendelte egy kőtelki férfi letartóztatását.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. március 6-án éjjel ittas állapotban Szolnokon, a Kút utcában 6 autót, a Kolozsvári utcában 16 autót, a Szántó körúton 4 parkoló autót tört fel, vagy kísérelt meg feltörni azért, hogy azokból értékeket lopjon ki — tájékoztatott Balázsné dr. Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A 26 gépkocsi közül négyből sikerült elvinnie főleg GPS-t és egyéb számítástechnikai eszközöket, melyek értéke 20.000 forinttól 35.000 forintig terjedtek. Az autók többségébe jelentős rongálási kár is keletkezett azáltal, hogy a gyanúsított az autók ablakát betörte.

A férfi ezeken túlmenően megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2020. április 18-án Kőteleken, a tulajdonos engedélye nélkül egy parkoló autót vitt el és azt jogtalanul használta.

A nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyetértve megállapította, hogy a gyanúsítottal szemben a letartóztatási okok közül a bűnismétlés veszélye fenn áll. A gyanúsított büntetett előéletére, a sorozatos elkövetésre figyelemmel a letartóztatás szükséges és indokolt, még akkor is, ha a gyanúsított a bűncselekményeket elismerte.

A bíróság egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában