káresemények

2020.07.23. 11:07

A tűz és a víz is gondot okozott megyénkben

Szerdán három helyen avatkoztak be a tűzoltók megyénkben: Tiszakürtnél és Jászapátiban a tűz, Szolnokon pedig a víz adott munkát.

Katasztrófavédelem

Forrás: Kunszentmárton HTP

Mint arról hírportálunk is beszámolt, kigyulladt egy bálázó szerdán délelőtt Tiszakürt határában. A tűz átterjedt a gép környezetében lévő aljnövényzetre is, mintegy huszonöt négyzetméternyi területen. A tulajdonos az oltást egy porral oltóval megkezdte, a lángokat azonban két vízsugárral és kéziszerszámokkal a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Fotó: Kunszentmárton HTP

Egy hat négyzetméteres tároló égett szerda délután a jászapáti Mag utcában. A lakók egy kerti slaggal a lángolást megszüntették, majd kiérkezve a jászapáti önkéntes tűzoltók egy vízsugárral folytatták a beavatkozást. Az utómunkálatokba a jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók is becsatlakoztak.

Csőtörés miatt elöntötte a víz egy családi ház udvarát, egy középiskola pincéjét, valamint az előttük lévő járdát szerda délután Szolnokon, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók két szivattyúval emelték át a felgyülemlett vizet a csatornahálózatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában