Kék hírek

2020.07.17. 14:00

Autófeltörés elleni tanácsokat oszt meg megyénk rendőrsége

Öt jó tanács a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakembereitől.

police.hu

Forrás: police.hu

Az elkövetőknek csak egy pillanat kell ahhoz, hogy a gépkocsi ablakát betörjék, vagy észleljék a lehúzott ablakot, a járó motort, majd villámgyorsan megszerezve a kiszemelt értéket, távozzanak a helyszínről – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Annak érdekében, hogy elkerüljék az áldozattá válást és megelőzzék a gépkocsifeltöréseket, a rendőrség kéri, fogadják meg az alábbi tanácsokat.

  • Ne hagyjanak a gépjármű utasterében táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t (a tartókonzolt sem), egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát vagy a gépjármű okmányait! Üres táskát és ruhaneműt se hagyjanak szem előtt, hiszen az elkövetők a legkisebb érték reményében is képesek betörni az ablakot és feltörni a zárat, a javíttatás vagy csere pedig nem olcsó mulatság.
  • Ha módjukban áll, vegyék igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket.
  • Mindig zárják be a gépkocsi ajtajait, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót akkor is, ha csupán pár perce hagyják el a járművet! Kiszállás után ellenőrizzék az autó lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét.
  • Használjanak mechanikai védelmet is a riasztóberendezés mellett.
  • Ha a gépkocsiba rádiót, CD-t, MP3 lejátszót vásárolnak, célszerű olyan készüléket vásárolni, amelynek levehető előlapja van, vagy fiók-szerűen kihúzható.
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.
  • Fotó: police.hu

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában