Szolnoki Törvényszék

2020.07.10. 18:00

Letartóztatták a szeméremsértő szolnoki férfit

A bíró döntésének egyik oka, hogy a gyanúsított feltehetőleg szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el.

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy helyi lakos megszólította a hazafelé igyekvő bejelentőt egy szolnoki bevásárló központ területén 2020. július 7-én 21 óra körül, majd a 33 éves férfi arra hivatkozva, hogy tud egy rövidebb útvonalat, elcsalta a gyanútlan áldozatát, akit egy sötétebb útszakaszon a hajánál fogva a földre rántott, majd ököllel bántalmazott és szeméremsértő módon fogdosott.

A férfit a rendőrség elfogta, a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója pedig 2020. július 10-én egy hónapi időtartamra – egyetértve az ügyészi indítvánnyal – letartóztatást rendelt el a gyanúsítottal szemben, melynek az ügyészség szerint több oka is volt.

Az egyik, hogy a gyanúsított az elvett mobiltelefont elrejtené, megsemmisítené és ezáltal a bizonyítást veszélyeztetné. A másik, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb bűncselekményt követne el.

A gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, ezért az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt, másodfokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában