katasztrófavédelem

2020.08.07. 12:30

Gázszag és baleset adott munkát megyénk tűzoltóinak

Az elmúlt huszonnégy órában mindössze két, beavatkozást igénylő eseménye volt a megyei lánglovagoknak.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Gázszag keltett riadalmat csütörtök délután egy Jászkisér külterületén lévő családi házban – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. Az esethez a település önkormányzati tűzoltói vonultak, akik a konyhában éreztek gázszagot, detektoros méréseik pedig kisebb koncentrációt mutattak ki. A helyiségben egy gázpalackról táplált tűzhely és egy bojler üzemelt, ezekről az egység leszerelte a palackokat és további két tartalék palackkal együtt kivitte az épületből.

A tűzoltók felhívták a lakó figyelmét a gondos szellőztetésre, valamint arra, hogy szakemberrel vizsgáltassa át a gázzal működő berendezéseit. Az eset során nem sérült meg senki.

Árokba hajtott egy kisbusz péntek hajnalban a 4-es számú főút Szolnok és Abony közötti szakaszán. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, amelyben nyolcan utaztak. Közülük egy embert a mentők a helyszínen elláttak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában