ELISMERÉS

2020.10.01. 19:00

Bátorságáért tüntettek ki egy jászkiséri tűzoltót

A havi rendszerességgel megtartott katasztrófavédelmi igazgatói értekezlet visszatérő momentuma többek között az elismerések átadása. A szeptemberi értekezleten egy kiséri tűzoltót is díjaztak.

katasztrófavédelem

Mint azt a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságtól megtudtuk, rosszul lett és elvesztette az eszméletét egy mozgáskorlátozottakat szállító gépkocsiban lévő utas augusztus 29-én Jászkiséren. Az éppen arra közlekedő, szolgálaton kívül lévő önkormányzati tűzoltó ezt észlelte, majd egy állampolgár segítségével kiemelte a járműből és a földre fektette az eszméletlen embert. Miután keringést és légzést nem tapasztalt nála, megkezdte újraélesztését, és a mentőszolgálat helyszínre érkezéséig mellkaskompressziót alkalmazott.

Helytállásának, határozott és gyors beavatkozásának köszönhetően a sérült légzése és keringése helyreállt, mire a mentők megérkeztek. Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Szepcsik Györgyöt, a Jászkiséri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettesét.

Emellett Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adományozott Pesti Zoltán tűzoltó századosnak, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában