katasztrófavédelem

2020.10.08. 14:00

Egy konnektor és darázsraj is okozott gondot megyénkben

A hét közepe kevés számú, kis súlyosságú eseménnyel telt megyénkben.

A nagyiváni óvoda vezetője tett bejelentést szerda reggel, miszerint az intézmény tetőszerkezetébe darazsak fészkelték be magukat, és a karbantartók sem tudnak velük bánni – tájékoztatta hírportálunkat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók az érintett részt kordonszalaggal lezárták, majd az intézmény vezetője értesítette a rovarbefogó szakembert. Az óvoda épületében nyolc dolgozó és harminchat gyermek tartózkodott, nekik nem esett bajuk.

Összehordott növényi hulladék égett harminc négyzetméternyi területen szerda délután Tószegen, a Határ úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Füstölt egy konnektor szerda délután Jászberényben, egy Katona utcai családi házban. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a ház bérlője áramtalanította az ingatlant. Az egység megbontotta a konnektor feletti kötődobozt, ahol túlterhelés nyomait találta. A tűzoltók átvizsgálták a ház többi helyiségét és a padlást is, de elektromos tűz jeleire nem bukkantak. Az épület lakható maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában