jogerős

2020.10.15. 11:30

Munkahelyi baleset miatt ítélték el a szolnoki cég szakembereit

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a férfinak büntetőügye, aki még 2016. október 4-én az egyik szolnoki faipari cég üzemvezető-helyetteseként szemet hunyt a felett, hogy egy jócskán túlterhelt kézikocsival végezzenek anyagmozgatást az üzemben.

Mészáros Géza

A kézikocsi kereke kitörött, és csaknem egy tonna faanyag borult az egyik munkásra, aki maradandó fogyatékosságot okozó sérüléseket szenvedett. Az ügyben 2018. december 21-én emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság a büntetlen előéletű férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 1 évre próbára bocsátotta.

A másodfokon eljárt Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság ítéletét jogerőre emelte. Az ügy másik, szintén büntetlen előéletű vádlottját, a cég munkavédelmi szaktanácsadóját a Szolnoki Járásbíróság 2019. május 8-án meghozott, aznap jogerős ítéletében, szintén foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt 270 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában